Testiculele: Noua Sursa de Celule Stem

Oamenii de stiinta din New York s-ar putea sa fi gasit o sursa bogata si necontroversata de celule stem: testiculele umane.

Descoperirea, bazata pe studii pe soareci, a fost publicata in editia de ieri (20.09.2007) a jurnalului Nature.

Oamenii de stiinta au putut recolta celulele stem – care au potential redicat de a trata boli – din testicule de soareci. Apoi le-au directionat sa se transforme in celule ale inimii, creierului si sangelui.

„Aceasta este o mare realizare,” a spus Dr. Shahin Rafii, doctor oncolog la Colegiul Medical Weill Cornell, care a condus studiul. „N-ai crede ca ai putea face din testicule tesut pentru creier sau inima sau sange.”

Rafii incearca acum sa reproduca procesul si pentru oameni.

A spus ca si ovarele ar putea oferi celule similare, dar nu atat de multe si mult mai putini ani decat testiculele.

Multi oameni de stiinta considera embrionii ca fiind cele mai bune surse de celule stem, dar criticii se opun pentru ca tehnica de recoltare implica distrugerea embrionului.

Institutul National de Sanatate a anuntat miercuri ca-si va intensifica cercetarile pentru desoperirea unor tehnici noi de recoltare a celulelor stem, tehnici pentru surse neembrionice.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.