Testul de „Inteligenta” al lui Albert Einstein

Buna dimineata weekend! 🙂 Hai sa nu pierdem vremea mult si sa dam drumul la test, sinapsele au nevoie de el…

De data asta e un test foarte cunoscut, dar am vazut printre colegi ca mai sunt oameni care n-au auzit de el si e foarte rau…

Testul a fost conceput de Albert Einstein, care sustinea ca doar 2% din populatia globului are capacitatea de a-l rezolva. Probabil se referea la rezolvarea mintala, pentru ca daca se incearca in scris lucrurile devin mult mai simple.

Eu as zice ca nu tine neaparat de inteligenta, ci mai degraba de ordine in gandire si rabdare/calm. Deci daca nu reusesti sa faci testul nu esti prost, dar ai o gandire mai haotica sau iti pierzi rabdarea mai usor decat restul lumii…

Ok, destul cu introducerea, testul de „inteligenta” al lui Einstein suna asa:

Prezumtii ale testului lui Einstein:

 • 1. exista 5 case fiecare de alta culoare
 • 2. in fiecare casa locuieste o singura persoana fiecare de alta nationalitate.
 • 3. fiecare locatar prefera o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de companie.
 • 4. nici una din cele 5 persoane nu are casa de aceeasi culoare cu alta, nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari si nu detine aceeasi specie de animal.

Se cunosc urmatoarele:

 • a. britanicul locuieste in casa rosie
 • b. suedezul are un caine
 • c. danezul bea cu placere ceai
 • d. casa verde se afla in stanga casei albe
 • e. locatarul casei verzi bea cafea
 • f. persoana care fumeaza Pall Mall are o pasare
 • g. locatarul casei din mijloc bea lapte
 • h. locatarul casei galbene fumeaza Down Hill
 • i. olandezul locuieste in prima casa
 • j. fumatorul de Carlbrough locuieste langa cel care are o pisica
 • k. locatarul care are un cal locuieste langa cel care fumeaza Down Hill
 • l. fumatorul de Wind Fill bea bere
 • m. olandezul locuieste langa casa albastra
 • n. germanul fumeaza Rustguns
 • o. fumatorul de Carlbrough are un vecin care bea apa.

Evident, se cere stabilirea ordinii in care apar vecinii, cu caracterizare completa: fiecare unde sta, ce vecini are, ce bea, ce fumeaza, ce animal are, ce nationalitate, etc. Pentru a avea un raspuns simplu,

se cere identitatea detinatorului acvariului cu pesti.

Asta se poate afla numa dupa stabilirea ordinii 🙂

Rezolvarea testului n-ar trebui sa ia mai mult de 15 minute, mai ales daca e liniste in jur… Spor!

PS: Incearca sa-l rezolvi si doar apoi uita-te la raspunsurile pe care le-au dat altii. N-ar fi rau daca ai scrie si etapele pe care le-ai urmat in rezolvare 🙂 Daca este cineva care stie bine php ar putea incerca automatizarea rezolvarii sa vada daca e chiar o singura solutie sau mai gaseste o combinatie posibila…

PPS: Daca ai rezolvat deja testul, poti trece la citirea altor posturi de pe blog 🙂

273 raspunsuri

1 3 4 5
 1. Gogan Alexandru are dreptate,si mai sunt cativa,mie tot 2 ore mi-a luat.
  Gogan vezi ca ai gresit la final,te-ai contrazis,casa nr 2 este cea ALBASTRA! nu verde.

 2. nu’mi vine sa cred:)))atatea capete..si nimeni n’a zis nimic corect:)))am 16 ani fratilor l’am facut in 10 min:))nu are legatura cu pluralul..am citit toate variantele..fte mti dintre voi atsi zis..k e germanul..k suedezul..ma rog…scrie foarte clar la incepurul testului ai nevoie de camlm ssi rabdare..probabil toti au avut..:))insa..nimeni nu a avut atentie:)))scrie foarte clar..FIECARE DETINE UN SINGUR ANIMAL DE COMPANIE..animal de companie repet:)))cine v’a zis voua k , CALU e animal de companie=))??e domestic nu de companie..asa ca va contrazic pe totsi DANEZUL DETINE ACVARIUL CU PESTI:)))..vedeti cat e de simplu?:))l’am citit de 2 ori..fara scheme:))nu k ma laud..dar cred k sunt ..din aia 2 % care sunt inteligenti..;)asa k inainte de aface cv..faceti cu cap si in special cu atentsie;):*astept pareri:*

  • Maya ….dar de unde sti tu ca este corect ceea ce spui …..in alta varianta a acestui test specifica animale de casa ….. deci este fals ce spui tu ….oricum …nu ai nici o baza sa poti contrazice pe cineva.

 3. Glabena: Olandez – Apa – Dunhill – Pisica
  Albastra: Danezul – Ceai – Carlbrough – Cal
  Rosie: Englezul – Lapte – PallMall – Pasare
  Verde: German – Cafea – Rustguns –
  Alba: Suedez – Bere – Windfield – Caine

  • vb serios?:))tocmai lasasem comentariu k ,CALU nu e animal de companie,e animal domestic:)))credeam k le’a mai picat si altora fisa:))dar se pare ca doar mie..in fn..

  • Era pe aici o fată… Cu „calul” ei. Dacă scrie că fiecare are un animal de companie (deși sunt n moduri de redactare), cum fără cal sunt doar 4 specii de animale, ce rămâne cu acel unu? Dintre a nu știi ce înseamnă „fiecare” și dezbaterea dacă e calul animal de „companie” sau nu… care atârnă mai greu? Ne poți spune o metodă de rezolvare. Evident, dacă nu învie Einstein… rămânem toți sortiți pieirii… Ce să facem :)) Dar pe mine mă interesează treaba cu fiecare.

 4. Ah, ce distractiv a fost! Pacat ca nu sunt mai multe teste asa interesante.

 5. adevartul test..este putin diferit fatsa de asta..totul este ok..pana la nimale..in adevratul test..exista..caine,pisica,cal,pasare si soparlitsa…si intrebarea e..cui ii apartine acavriul cu pesti?..si cum am spus..mai sus:))calul nefiind animal de companie..iese din ordinea animalelor de companie..si intra acvariul cu pesti..si at testul are logica…;)oricum nimanui nu i;a pikt fisa..k,CALU nu e animal de companie:)))

 6. Ok in primul rand pot spune ca imi pare rau ca nu am descoperit testul mai devreme!l-am descoperit intamplator si mi s-a parut foarte interesant sa vad daca il pot rezolva …Nu o sa incep sa spun ca raspunsul corect este germanul precum am observat in postarile anterioare!Dc asta?pt ca vreau sa impartasesc cum am ajuns la acest raspuns .Nu pot afirma precum alte genii ca am rezolvat problema in 10 min,a durat ceva mai mult(1h) dar am incercat sa imi verific afirmatiile date de enunt cu rezultatele obtinute de mine.IN orice caz am rezolvat sistematic nu incercand sa gasesc ipoteze tampite precum pestii nu sunt animale sau raspunsul e germanul deoarece einstein era neamt de origine!In primul rand trebuie citite cu atentie suporturile ajutatoare(indicatiile) dupa care sa gasesti un punct de plecare .

  • Alexandru Floris

   Eu l-am facut in clasa a XIa, dar erau alte marci de tigari… E usor, dar pentru el trebuie sa ai si un IQ pe masura… Nu ma mir ca unii au mari dubii in priviinta acestui test si ii sfatuiesc sa isi faca mai intai un test de inteligenta standard, iar daca IQ-ul lor e sub 100, sa nu se mai oboseasca nici cu acest test si nici cu comentariile gen „e o porcarie” sau „nu exista”.

 7. Mie mi se pare ca este un test mult prea usor sau asa pare. si observ ca majoritatea l-au rezolvat,insa Daca nu germanul detina acvariul cu pesti.nu se specifica nicaieri ceva de acvariu si ii prea usor ca acesta sa fie raspunsul:))

 8. Cosmin Tanase

  Suedezul !

 9. germanul este raspunsul corect

 10. germanul !

  norvegian-galben-apa-dunhill-pisica
  danez-albastra-ceai-marlboro-cal
  britanic-rosie-lapte-pall mall-pasare
  german-verde-cafea-rothmans-?????
  suedez-alba-bere-winfield-caine

 11. romanul are acvariul ca la furat din test:)))

 12. 1. Norvegian/pisica/bea apa/dunhill/casa galbena
  2. Danez/cal/ceai/marlboro/casa albastra
  3. Britanic/pasare/lapte/pall mall/casa rosie
  4. German/acvariu/cafea/rothmans/casa verde
  5. Suedez/caine/bere/winfield/casa alba

  Am luat de pe protv.ro acest test.
  Rezolvare -> neamtzul detine acvariul cu pesti 🙂

 13. Rezolvarea acestui test e amanuntita si are ca scop sai ajute si pe copii sa inteleaga raspunsul.
  Mai intii facem niste tabele pe orizontal 5 rinduri de tabele pe vertical 6 rinduri de tabele in primul rind pe orizontal vom numerota casele ,in al 2 rind pe orizontal vom scrie nationalitatea , in al 3 rind pe orizontal vom scrie culorile, in al 4 rind pe orizontal marca de tigari , in al 5 rind pe orizontal bautura consumat?, in al 6 rind pe orizontal animalul de companie
  Pasul 1.Incepem sa numerotam casele
  Pasul 2.Stim ca Norvegianul locuieste in prima casa
  Deci scrim in al doilea rind deasupra la prima casa Norvegian
  Pasul 3.Norvegianul locuieste linga casa albastra
  Deci casa a 2 e de culoare albastra,acum scrim deasupra la casa 2 in rindul 3 albastru
  Pasul 4.Locatarul care locuieste in casa de mijloc bea lapte
  Deci scrim deasupra la casa 3 care este in mijloc in rindul 5 lapte
  Pasul 5.Casa verde se afla in stinga casei albe
  Din cauza ca casa a doua e albastra deci 1 casa si a 2 casa nu poate fi casa verde nu poate fi ni in a 5 casa pentru ca vine in stinga casei albe deci poate fi numai in a 3 sau a 4 .Acum ne ajuta punctu al 5 sa rezolvam problema mai departe
  Pasul 5.Locatarul casei verzi bea cafea
  Deci in a casa 3 nu poate fi pentru ca locuitorul casei a treia bea lapte, deci ramine ca casa verde e a 4 casa .Atunci a cincea e alba.Scrim in rindul 3 la casa 4 verde,apoi in rindul 3 la casa 5 alba. Si mai scrim in rIndul 5 la casa 4 cafea.
  Pasul 6.Britanicul locuieste in casa rosie
  Deci avem 2 case unde nu stim culorile casa 1 si casa 3 , in casa 1 nu poate fi pentru ca acolo traieste Norvegianul deci ne ramine casa a 3.Scrim in rindul 3 la casa numarul 3 rosu, si in rindul 2 la casa 3 scrim Britanic.
  Pasul 7.Locatarul din casa galbena fumeaza Dunhil
  Ne-a ramas doar o casa fara culoare si casa 1 e galbena.Deci scrim in rindul 3 la casa 1 galben ?i astfel am aflat toate culorile.Si scrim in rindul 4 la casa 1 Dunhil.si in rindul trei la casa 1 galben.
  Pasul 8.Locatarul care traieste linga cel ce fumeaza Dunhil are un cal
  Deci poate fi numai locatarul casei a 2.Scrim in rindul 6 la casa 2 cal
  Pasul 9.Fumatorul de Winfield bea cu placere bere
  In casa 1 nu poate fi pentru ca locatarul fumeaza Dunhil nici in a casa 3 nu poate fi pentru ca locatarul bea lapte,nici in a 4 nu poate fi pentru ca locatarul consuma cafea deci ramine casa 2 si casa 5 , care din acestea?
  Pasul 10.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa
  Malboro poate fi pus la casa 2, casa 3,casa 4, oare la care?
  Pasul 11.Danezul bea cu placere ceai
  Noi avem la casa 1 Norvegian deci nu putem acolo, la ca casa 3 avem Britanic deci nu putem acolo, iar la a casa 4 se consuma cafea iar Danezul bea ceai deci nici acolo nu merge,ne ramine casa 2 ?i casa 5 unde e posibil.Oare în care.
  S-o luam de la inceput fumatorul de Winfield bea bere si-l putem pune numai in casa 2 sau casa 5.Deci avem 2 variante Incercam IntIi cu prima varinta si-l punem in casa 2. In rezultat la fumatorul de Malboro ne dispare automat 2 posibilitati din 3.Deci nul mai putem pune la casa 2 ,pentru ca e ocupata de fumatorul Winfield, si dispare si varianta cu casa 3 pentru fumatorul Malboro are un vecin care bea apa,dar la casa 4 vecinul bea cafea ?i la casa doi fumatorul Winfield bea bere
  Deci ramine singura varianta, ca Malboro ar ramine la casa a 4 ,deci vecinul de la casa 5 ar trebui atunci sa bea apa.Dar acum apare o problema Danezul putea ocupa numai casa 2 si casa 5, dar acum casa 2 e ocupata de fumatorul Winfield deci ii ramine varianta a doua la casa 5,dar locatarul e vecinul lui Malboro si trebuie sa bea apa, iar Danezul bea ceai.De aici rezulta ca varinta cu fumatorul Winfield in casa 2 e falsa. Inseamna ca fumatorul Winfield vine in casa 5.Acum scrim in rindul 4 la casa 5 Winfield.
  Pasul 12. Fumatorul de Winfield bea cu placere bere
  Scrim in rindul 5 la casa 5 bere
  Pasul 13. Danezul bea cu place ceai
  Danezul avea 2 variante casa 2 si casa 5 ,acum casa 5 e ocupata de fumatorul Winfield inseamna ca Danezel se duce automat la casa 2.Srim in rindul 2 la casa 2 Danez
  Acum am aflat 4 bauturi deci la prima casa se consuma apa.Deci scrim la casa 1 rindul 5 apa.
  Daca am gasit apa lam gasit ?i pe fumatorul de Malboro el se afla la casa 2.Deci scrim la casa 2 rindul 4 Malboro.
  Pasul 14 Germanul fumeaza Rotmans
  In primele trei nu are cum sa fie petruca acolo locuieste Norvegian,Danezul,Britanic si nici in a 5 nu poate fi pentru ca acela fumeaza Winfield deci e casa cu numarul 4.Scrim la casa 4 rindul 2 German si la casa 4 rindul 4 Rotmans
  Pasul 15. Suedezul are un cîne
  De la casa 1-pina la acasa 4 noi avem nationalitatea deci ramine casa 5.Scrim la casa 5 rindul 2 Suedez si la casa 5 rindul 6 cine
  Pasul 16. Persoana care fumeaza Poll Moll are o pasare.Pina acum am avut descoperiti 4 fumatori, ramine gol locul doar de la casa 3, deci Britanicul fumeaza Poll Moll .Scrim la casa 3 rindul 4 Poll Moll si la casa 3 rindul 6 scrim pasare
  Pasul 17.Fumatorul Malboro sta linga cel care are o pisica
  Inseamna ca e casa 1,pentru ca vecinul din dreapta are pasare casa 1.Scrim la casa 1 randul 6 pisica
  Pasul 18.Cine are acvariul cu pesti?
  Ne ramine gol rindul 6 de casa 4 unde locuieste Germanul

 14. Al 2 test pe care Albert Einstein l-a povestit unui mediu dupa ce a vazut ca primul test a fost rezolvat .

  Testul N. 2 al lui Albert Einstein:

  La aeroport in hol stau 5 persoane toate de nationalitati diferite, cu geamantane de culori diferite , zboara in directii diferite, maninca mincaruri diferite si sunt casatoriti toti afara de unul care este celibatar.Si au copii in numar diferit .Sau asezat in hol pe 5 scaune care stateau in rind.

  Ucraineanul are geanta neagra.

  Turcul are 3 copii.

  Rusul maninca ciocolata.

  Cel cu geamantanul cafeniu se afla in stinga celui cu geamantan albastru.

  Cel cu gemantanul cafeniu maninca hotdog.

  Persoana care zboara in Franta are 2 copii.

  Cel care sta pe scaunul din mijloc maninca o prajitura.

  Cel cu geamantanul alb zboara in Italia.

  Rominul sta pe primul scaun.

  Cel care zboara in Turcia sta linga cel care are un copil.

  Cel ce are 4 copii sta linga cel ce zboara in Italia.

  Cel ce zboara in America Maninca buterbrod.

  Rominul sta linga cel cu geanta verde.

  Bulgarul zboara in germania

  Cel care zboara in Turcia sta linga cel ce maninca inghetata.

  Cine e celibar?

  • Roman/geamantan alb/spre Italia/Inghetata/1 Copil
   Rus/geamantan verde/spre Turcia/ciocolata/4 puradei
   Ukr/geamantan negru/spre Franta/prajitura/2 Copii
   Bulgar/Geamantan Cafeniu/spre Nemtia/caine fiert/ CELIBATAR
   Turc/geamantan albastru/spre SUA/buterbrod/3 Pusti

 15. sincer nu m-am concentrat la aceaste intrebari sa le dau de cap, dar eu va pun una, o intrebare care cu siguranta nu gasiti raspunsul, 😀 daca imi permiteti.
  intro livada se desfasoara un pariu intre un ananas si un iepure si alte 5 animale, pariul contesta in viteza celor 2, adica care ajunge primul la punctul de sosire pornind din acelas punct amandoi „ananas-ul si iepurele„, si acum animalele tot facand pariu ca ba iepurele ba nu ca ananas-ul… si tot asa uni zic ca ananas-ul nu are cum deoarece sta pe loc iar iepurele fuje, si atunci cand sa dat start-ul un animal a mancat fruct-ul, acum intrebarea/intrebarile sunt:
  ce animal a fost atat de inteligent incat sa manance fructul, si de ce?! va astept pe mess: enygma.forever@yahoo.com bafta lume 😀 raspunsul il gasiti la mine concret 😀

 16. comic,toate raspunsurile corecte care le-am citit pe saitul dat toate sunt facute cu ajutorul la copy paste…….chiar intr-atit e de greu sa rezolvi singur un test!!!!!!?????imi pare rau ca lumea nu e in stare de nimic inafara ca sa caute in internet raspunsuri- nici o judecata((((

 17. as fi foarte curios sa gasesti rezultat-ul la test-ul meu unde vrei tu 🙂 :p

 18. intr-adevar germanul este cel ca detine acvariul cu pesti;e foarte interesant,in 5 minute,cu deplina liniste si concentratie mare rezolvati testul!!!

 19. In legatura cu testul 1, este adevarat ca nimeni nu detine pesti, Deoarece nu este nimic despre ei in enunt si va mai credeti destepti ha

 20. Albert Einstein a avut dreptate! De ce?
  1. PT CA TESTUL TREBUIE REZOLVAT IN MINTE F?R? SA FOLOSIM PIX ?I HARTIE.
  2. 2% DIN POPULA?IA LUMII IN MOMENTUL DE FA?? REPREZINTA 140 MIL. ,IAR 70% din popula?ie se g?se?te în ASIA ?i AFRICA. DECI TEORIA R?MÂNE VALABIL? SI AST?ZI.

 21. Sincer, dupa comentarii, cei care pretind ca l-au rezolvat in 15 minute EXAGEREAZA. Banuiesc ca au reusit sa obtina rezultatul corect dupa circa… 40 minute. Concluzia: romanii sunt inteligenti, nimic de spus, dar intrebarea mea este urmatoarea: cum va folositi de inteligenta voastra (a se consulta dictionarul pentru a intelege cu adevarat ce inseamna sa fii inteligent)? Sincer nu mi se pare ca Romania debordeaza de genii in prezent! Si nici nu a inregistrat vreun progres in stiinta (in afara de Velculescu, dar nu in Romania!)
  Suntem ceea ce gandim! Dar putem oricand fi mai mult decat atat (Supraomul)! Alegeti inteligent!

 22. Mie mio luat 2 ore la scoala sal fac si numai 4 colegi si cu mn am reusit sal facem desigur in intervale de timp diferite… nau cum in 15 minute sa faca testu 😐 si cineva a terminat intro ora si jumate deci nau cum in mai putin de jumatate de ora sa fim seriosi…

 23. Fara o coala si un pix insa pariez ca nu se poate face,decat in cazuri izolate. E destul de greu,si sincer nu cred ca nu este implicata si inteligenta.dimpotriva,are un rol foarte important. Sunt anumite concluzii care au nevoie de un volum mare de date si de excluderi destul de numeroase in timp foarte scurt (asta daca judecatile le faci totusi in minte si nu scrii orice cuvant gandesti). Mi se pare un exercitiu bun. 😀
  P.S. Am 16 ani si l-am facut an 15 minute 😀

 24. Germanul a avut acvariul cu pe?ti!!!

 25. Nici unul nu ese detinatorul acvariului cu pesti deoarece acesta nu reprezinta un animal de companie, intradevar ordinea, culorile, bauturile, tutunul si nationalitatea detinatorilor pot fi raportate la cerinta dar acvariul ? ce legatura are? „.. textul spune ca, se pare ca fiecare are un animal de companie” …

 26. dupa enunt casa verde se afla in stanga casei albe , dar nu se specifica a fi langa cea alba, si de aici mai multe posibile solutii . distactie placuta.. sa vedem cat timp va ma ia sa rezolvati asa …

 27. pentru cei care rezolva la intamplare si ajung la raspunsul pe care-l cunosc dinainte, normal ca nu e greu, dar sa explice cineva logica pas cu pas nu se prea incumeta

 28. Germanul este solutia testului deoarece , Einstein fiind german normal ca a dat cheia problemei unui neamt…. e logic nu? 🙂

 29. Am ajuns la solutie!!Iai,se pare ca sunt printre cei 2 %!!!

  Nu mai stiu cum am facut,dar mi-a dat asa:

  Casa 1:galbena,olandez,fumeaza Down Hill,bea apa si are pisica.

  Casa 2:casa albastra,danez,fumeaza Carlbrough,bea ceai si are cal.

  Casa 3:casa rosie,britanic,fumeaza Pall Mall,bea lapte si are pasare.

  Casa 4:casa verde,german,fumeaza Rustguns,bea cafea si ACVARIUL CU PESTI.

  Casa 5:casa alba,suedez,fumeaza Wind Fill,bea bere si are caine.

  Snnt mandra de mine pt ca am totusi 14 ani si am reusit sa-l fac IN MINTE..Mi-am scris doar fiecare chestie pe care am descoperit-o ca sa nu uit…..oricum,nu in 15 min,ci in 40,dar macar l-am facut..:)

 30. este logic ca e germanul lol

 31. Mai bine ati face un tabel sau un desen cu casute… ca sa va fie mai usor…uite aici rezolvarea…dar va trebui sa le puneti si voi oleaca cap la cap…Deci norvegianul sta in prima casa…deci langa, clar este casa albastra, la mijloc este cel care bea lapte.galbenul sigur este norvegianul prima casa…va da-ti voi seama..deci fumeaza Down Hill. verdele este la stanga casei albe, deci albul poate fi casa 5 sau 4, iar verdele respectiv 4 sau 3. Le vom incerca pe amandoua ca sa vedem care este solutia buna. Hai sa incepem cu Alb 5 si verde 4, ok? Atunci verdele bea cafea ,bun deci ne-a mai ramas o singura culoare… rosu…adik britanicul,normal casuta 3 adik cea din mijloc unde locuieste cel care bea lapte. Acum sa ne luam de cel care fumeaza Carlbrought…. avem trei posibilitati….ihm…sa il punem in casuta 2, 3 sau 4…hai sa incercam in 2…deci norvegianul bea apa sigur pt ca am stabilit ca britanicul bea apa. Bun sa mergem mai departe…nu putem plasa danezul in casuta 5…nu mai explic cine-i destept se prinde..acum il plasam pe german in casuta cu nr 4 adik cea verde..si el fumeasa Rustguns.Atunci il plasam pe Danez in casuta nr 2 si stim ca bea ceai si are un calsi ca fumeaza Calbrought si casa lui are culoare albastra.Cum nu ne-au mai ramas posibilitati il plasam pe suedez in casuta5 deci are un caine …nu ne-am mai ramas spatii altundeva pt fumatorul de Wind Fill deci suedezul fumeaza aceasta marca de tigari si bea bere. Nu ne-a mai ramas decat un tip de tigari anume Pall Mall si deci o punem la beritanic ca-i singurul fara. Deci acum am stabilit si ca britanicul are o pasare….acum numai germanul nu are animal..deci al lui este acvariul cu pesti.!!!!!Sper ca ati inteles nu-i asa gra daca te prinzi…noroc ca am incercat mereu varianta buna ca altfel aveam cateva schite de facut.

 32. Am doar 12 ani. Nu mi se pare o problema foarte dificila,mi-a luat 30 de minute-o ora ca sa imi dau seama cum ar trebui gandita problema,dar dupa a fost mult mai usor! Terminarea problemei a fost totusi dificila si am aflat ca germanul care statea in a 4-a casa,de culoare verde,care bea cafea si fuma Rothmans,avea acvariul cu pesti! Rezolvarea problemei,dupa cum am citit in cerinta problemei,trebuia rezolvata in 10-11 minute de catre un adult,mie mi-a luat 3 ore,dar sunt mandra ca am reusit sa o rezolv!

 33. Germanului i-i apartine acvariumul cu pesti.Nu e o problema,este un test de logika,mi-a facut o placere sa-l parcurg.

 34. mi-a luat o ora:(

 35. Salutare oameni buni! testul l-am rezolvat si eu in ceva timp si va spun ca nu am urmat o oarecare logica, l-am rezolvat intuitiv aplicand cunostinte generale din teoriile probabilitatii si cate ceva din statistica! pana la urma, germanul detine acvariul cu pesti… m-a facut sa zambesc cand am comparat rezultatul cu variantele voastre.

 36. 2%, conditia in gind nu pe foaie si cu pixul… problema am facut-o pe cind eram in clasa 7, (da tot cu foie si pix).

 37. Pt toti care spun ca au rezolvat testul fara net fara sa se uite la rezultate spuneti cat mai detaliat cum ati reusit metodele sau pasi urmati luati-o ca pe o provocare pt ca orici e are raspunsul cu internetul langa el asa ca va provoc spuneti pasi

 38. germanul are acvariul. Am folosit la rezolvarea problemei un tabel, am notat ce era concret, apoi am luat prin eliminare ce mi-a ramas. Problema are un singur raspuns. Este o problema de logica, nu de probabilitate …

  Pas 1: citesti cu atentie indicatiile
  Pas 2: incepi sa notezi
  am notat casele
  din i. stim clar ca olandezul sta in prima casa
  din m. ne dam seama ca a doua casa este albastra
  din d. pot rezulta doua cazuri: cazul 1 casa verde sa fie a tria si casa alba a 4-a, dar e contradictie cu d. si g., de unde reiese ca varianta corecta este cazul 2 si anume cea verde e a 4-a si cea alba ultima ….
  etc….

 39. germanul, logic

 40. Pestii nu sunt o specie de animale….

 41. Rectific…eram cu gandul la delfin :)) 😛

  Pe?tele este un animal vertebrat, craniat, ce tr?ie?te în mediu acvatic. El respir? oxigen dizolvat în ap?. Se cunosc aproximativ 29000 de specii de pe?ti. ?tiin?a ce se ocup? cu studiul pe?tilor se nume?te ichtiologie. Pe?tii sunt cei mai pu?in dezvolta?i dintre craniate.

 42. Eu pun pariu ca nici unu nu are metoda corecta raspunsul posibil da dar explicatia trebuie sa fie data astfel incat sa nu Mai nasca alte semne de intrebare….deci astept acea persoana pana atunci Eu chiar o sa l cred pe Einstein ca doar 2 % pot explica logic.
  Probabil ca daca am fi suficienti de inteligenti nu am avea nevoie de nici un calcul….imi amintesc un test care suna cam asa cat pamant scoti dintr-o groapa de 1 m adancime 1m latime 1m lungime la inceput ai tendinta ca calculezi si sa te agiti cand defapt raspunsul este foarte simplu 0 pamantul a fost scos deja de aceea se numeste groapa cred ca toata lumea stie testul dar vroiam doar sa Scot in evidenta ca poate nu este asa complex raspunsul cum credem noi doar ca noi nu il vedem.Bafta!!!

 43. PROBLEMA CU PLURALUL LA PESTI SI CA ENUNTUL SE REFERA LA SINGULAR A FOST GENERATA DE TRADUCERE……

 44. Cum adica sa fie calu animal de companie nu se poate sa va fie rusineeeeeee

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.