Tinere Mamici

Am vazut astazi la stiri o fata de 11 ani, Lenuta Stanescu, care tocmai a nascut un copil de aproape 4 Kg. Fata apartinand unei familii de rromi nici macar nu are certificat de nastere, iar tatal copilului pe care l-a nascut este un baiat de 16 ani.

Asta imi aduce aminte de o pacienta de la Obstetrica de asta vara, in varsta de 13 ani care era internata pentru ca prezenta simptome de disgravidie tardiva. Dupa cateva zile in care starea i s-a ameliorat, tanara pacienta insista sa fie lasata acasa, pana intr-o dimineata, cand presata de celelalte colege de salon, i-a spus medicului ca are o mica scurgere de culoare verzuie.

La controlul pe masa ginecologica s-a dovedit ca mica secretie acaparase deja tot volumul vaginului, avand o consistenta asemanatoare cu chefirul/laptele batut. Era un caz clasic de candidoza. M-am simtit enorm de usurat ca nu am fost nevoit sa o miros, asa cum a trebuit in primele zile cu lohiile pentru a confirma starea normala (mirosul fad) 🙂

Daca pacienta nu ar fi fost constransa de colege sa anunte medicul despre scurgerea pe care o avea, probabil ar fi mers acasa netratata, iar la nastere s-ar fi intamplat un dezastru pentru ca fatul ar fi trebuit sa treaca printr-un mediu infect!

Cu astea vreau sa subliniez inconstienta copiilor care fac copii. Sistemul reproducator nu este inca format complet la o asa varsta, dar e evident ca nici ratiunea nu e in limitele normale.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.