Top X Specializari In Medicina

Chiar daca sunt sincronizat cu obstetrica si ginecologia inca de la inceputul facultatii (din liceu de fapt), fiind un tip rational mi-am facut si eu o lista cu alternative in caz ca apar elemente neprevazute.

Top 5 specializari pe care le-as face:

1. Obstetrica si Ginecologie – nu repet argumentele, un punct de pornire e aici (paginamedicala.ro), mentionez doar ca idealul de supraspecializare mi-e reproducerea asistata (infertilitate, fertilizare in vitro etc).

2. Chirurgie – pana sa incep sa cochetez cu ideea de plecat din tara, chirurgia (nu ca subactivitate a specializarii cum e in cazul ginecologiei) nu-si avea loc printre optiuni, chiar daca mirosul de tesut cauterizat si sangele de pe manusi ma fac sa uit de orice alt gand. In Romania n-as face-o, cel putin nu intr-un spital de stat.

3. Psihiatrie – as sta ore intregi sa povestesc cu pacientii si ma atrag cazurile cat mai grave, de preferat sa nu fie constienti de boala lor, deci un centru specializat mi-ar fi acceptabil.

4. Medicina legala – intamplarea a facut ca psihiatria si medicina legala sa fie in acelasi modul acum in anul 6, nororc de cuplarea cu o specializare din top 3 pe care nu le-as face, altfel era prea bine 😛 Nu ma vad facand toata viata medicina legala cum am vazut-o eu (la noi sau in Chisinau), dar cred ca partea de criminalistica nu m-ar plictisi niciodata. Poate de asta Pathology mi-e printre filmele preferate…

5. Medicina de urgenta – impreuna cu ATI, au fost 2 specializari care mi-au placut in timpul facultatii, probabil si pentru ca au fost printre putinele dupa care am ramas cu ceva practic, nu doar teorie ca la marea majoritate. Sunt infime sansele sa aleg asta pentru toata viata.

Top 3 specializari pe care nu le-as face niciodata si as prefera sa renunt la medicina:

1. Neurologie
2. Dermatologie
3. Nefrologie

Nu le comentez, nu-i critic/judec/dispretuiesc/etc pe cei care le fac (dimpotriva, am chiar prieteni interesati de ele), dar pentru mine ar fi un chin sa ma trezesc zilnic pentru a le face. In categoria asta nu am inclus specializarile pentru care nici nu merita sa faci 6 ani de medicina si apoi rezidentiat pe ele.

Intre o ramura medicala si una chirurgicala ar castiga cea chirurgicala in 99% din cazuri, cel putin!

6 raspunsuri

  1. Referitor la top 3 pe care nu le-ai face niciodata… sunt total de acord. Apropo, ce zici de chirurgia pediatrica?

  2. care ar fi celelalte specializari ptr kre nu merita sa faci 6 ani de medicina si nici rezidentiat?:d asa ca idee;))

  3. Dana Paducel

    Cu dermatologia te poti privatiza usor si poti pleca si in Franta. Poti face si ceva specializari din chirurgie plastica. Din pacate e o specialitate in care ajungi specialist dupa multi ani de practica sau niciodata. Ar fi bine sa vorbesti cu specialisti din topul tau X. Eu stiu o gramada care le regreta, mai ales chirurgicale fiindca e greu sa te privatizezi. Spitalele de psihiatrie sunt o jale in Ro (am lucrat 7 ani intr-unul ca stomatolog). Nu vei avea nicio satisfactie profesionala.
    Iti recomand sa adaugi ORL in lista ta, chiar daca la coada. S-ar putea sa ai o surpriza placuta.

  4. ATI Rules!!!!Ar trebui sa faci un sondaj sa vezi lumea de pe blogul tau ce ar prefera:ramura chirurgicala sau ramura medicala.

  5. OK. Ce ai ales?

  6. Ce parere ai de medicina interna? Sau de oncologie?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.