Transmed si Protestele din Moldova

Transmed este un program al FASMR (Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania) si presupune un schimb de studenti intre centrele universitare implicate, pe perioade scurte (de obicei o saptamana) – un fel de ERASMUS local.

Editia din mai (4-10-11 mai 2009) este a 2-a la care participa si Facultatea de Medicina Generala din cadrul USMF „Nicolae Testemitanu” din Chisinau, iar dupa editia din noiembrie am zis ca ar fi interesant sa fac si eu o vizita spitalelor din Chisinau – macar pentru comparare cu ce e la noi.

Totul bine si frumos, aveam dosarul aproape pregatit (e un fel de concurs de dosare, iar repartizarea pe centre se face in functie de activitatile scolare: media de studiu, si extrascolare: voluntariat, participari la cercuri stiintifice, congrese etc), pana am inceput modulul de medicala si am stabilit data examenului fix in saptamana cu desfasurarea Transmedului… grrr

Eram aproape hotarat sa sar peste examenul de medicala si sa merg la Chisinau, dar… au inceput protestele, iar atmosfera nu e tocmai ospitaliera + ca granitele sunt inchise.

Nu stiu cum se va desfasura schimbul de studenti cu Moldova in situatia asta, dar pentru cine mai vrea sa se inscrie (sa mearga la o facultate din tara) poate pana in data de 15 aprilie (pentru UMF Cluj).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.