Transplantul de Celule Stem in Leucemia Mieloida Acuta

Cercetatorii au centralizat date din 24 de trialuri clinice pentru a vedea care metoda de tratament a leucemiei mieloide acuta este cu procent de supravietuire la 5 ani mai mare.

Tratamentele comparate au fost chemoterapia, transplantul autolog (cu celule stem de la pacient) si transplantul alogenic (cu celule stem de la un donator). De obicei transplantul de celule stem se face in prima remisiune dupa o cura de chemoterapie.

In cazul transplantului cu celule stem provenite de la pacient, sansa de supravietuire la 5 ani a fost de 15-20%, in comparatie cu 33% in cazul transplantului de celule stem provenite de la un donator.

1 raspuns

  1. Stie cineva vreo clinica care face acest transplant in Romania sau in Europa? este foarte urgent!!!!! Multumesc din suflet!!!!!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.