Tratamentul cu Celulele Stem si Aparitia Tumorilor

Pana acum, despre tratamentul cu celule stem s-a scris numai de bine: reprezinta principalul tratament de viitor, celulele stem au capacitatea sa vindece majoritatea bolilor etc etc, dar cum toate tratamentele au anumite riscuri/efecte adverse, nici cel cu celule stem nu face exceptie. In Moscova a fost raportat primul caz de tumora aparuta in urma transplantului de celule stem.

Formatiunile tumorale s-au dezvoltat, afectand creierul si maduva baiatului, la 4 ani dupa ce acesta a inceput sa faca tratament cu celule stem pentru ataxie teleangiectazica, o boala neurodegenerativa rara. Tumora a fost extrasa si studiata, ajungandu-se la concluzia ca materialul genetic este diferit de al celorlalte tesuturi proprii baiatului.

Rozatoarele injectate cu celule stem pluripotente au dezvoltat tumori, dar riscul a fost considerat scazut, mai ales daca acestea au inceput diferentierea inainte de injectare.

Cercetatorii considera ca terapia cu celule stem ar trebui sa continue, dar cu folosirea mai multor masuri de siguranta.

4 raspunsuri

 1. vreau sa a tratez cu celule stem unde se poate face trasplantu de celule stem pentru diabet in Romania va rog frumos contactatima : 076.9186.834 locuiesc in bucuresti sec 2 intrarea abanosului nr.4 bl.2 sc a etj 1 ap6

  si mentionez ca mai am o fetita de diabed cu varsta de 8 ani
  va multumesc

 2. tanase marian

  excelentele voastre am remarcat acest anunt deplorabil,,.dar sa antrbam si daca aceste pericole sunt realesi an cazul stimularii cu produse stem orale ,,.este foarte important deci nu ansasi celule stem implantate ci doar terapia de stimulsre cuaceste terapii orale,,.dorim un raspuns coerent,,.cu respect,,.nihil sine deo,,…..

 3. tanase marian

  excelentele voastre de notat cu respect corectitudinea voastra dupa ce vazusem acele enunturi privind aparitia unor mase tumorale,,……….eu personal nu am deocamdata banii necesari pentru un implant an vest ,fac doar asiduu terapia orala,la care vad deja aparitia unor efecte benefice,va trebyu sa o continuu cu tenacitate,,……….este antradevar o incursiune si an necunoscut,acceptam asta,,…..ramane sa mai fac si aici o rugaminte de a primi un raspuns,,. nu am banii necesari unei terapii de implant cu celule stem,,.accept o terapie experimentala,accept riscurile,.eu am si un diabet ereditar incipient an derulare,,.scuzati mi scrisul dificil,,nu agramat,, rog o comunicare,,tanasemarian251146@yahoo.com,,.sa traiti ,,………….si sarutari de maini doamnelor,,…..nihil sine deo,,……..marian,,.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.