Tratamentul Cu Laser In Sindromul Ovarelor Polichistice

O echipa de cercetatori a evaluat in 2005 eficienta terapiei cu laser ghidata prin ecografie transvaginala la 23 de femei cu cicluri anovulatorii determinate de sindromul ovarelor polichistice rezistent la clomifen citrat. Rezultatul a fost incurajator, peste 80% dintre paciente obtinand ovulatie in urmatoarele 6 luni, 36% ramanand insarcinate.

Intr-un studiu publicat in ultimul numar din jurnalul Fertility and Sterility, aceeasi echipa de cercetatori a incercat sa evalueze numarul optim de puncte ovariene pentru aplicarea terapiei cu laser in sindromul ovarelor polichistice.

80 de femei cu cicluri anovulatorii de peste 2 ani datorate sindromului ovarelor polichistice au fost impartite randomizat in 4 loturi in functie de numarul de puncte ovariene de aplicare a terapiei laser: lotul A – 1 punct, lotul B – 2 puncte, lotul C – 3 puncte, respectiv lotul D- 4-5 puncte. Media de varsta a fost de 29,1 ani.

Rezultatele au fost transante, ovulatia aparand in 75% din grupul C si 80% din grupul D, comparat cu 5% in grupul A si 15% in grupul B. Diferente semnificative au fost in pentru aparitia sarcinii, 45% in grupul C si 40% in grupul D, comparat cu 5% in grupul A si 10% in grupul B.

2 raspunsuri

  1. o singura intrebare am,stie cineva cum se trateaza ovarele polichistice, sau toti recomanda doar anticonceptionale care nu trateaza boala ci indeparteaza doar parte din efecte,si daca sunt medici in romania care stiu exact ce trebuie facut

  2. VREAU SA STIU DACA POT RAMANE INSARCINATA AVAND OVARE POLICHISTICE?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.