Tratarea Gingivitelor Reduce Afectiunile Cardiovasculare

Journal of Dental Research a publicat un studiu recent conform caruia afectiunile cardiovasculare pot fi prevenite prin tratarea corecta a inflamatiilor gingivale. Cercetatorii din Australia si Norvegia si-au unit eforturile in cadrul studiului clinic Pericar evidentiind o legatura directa intre afectiunile gingivale si cresterea riscului aparitiei trombilor vasculari incriminati in producerea infarctelor miocaridice si a atacurilor cerebrale.

Studiile efectuate in ultimii ani, in intreaga lume au putut sa evidentieze o legatura de cauzalitate intre afectiunile gingivale si cele cardiovasculare, fara a putea preciza insa factorul determinant sau daca exista o legatura de cauzalitate directa. Una dintre explicatii a fost aceea ca inflamatiile si infectiile din cavitatea bucala au fost asociate unui risc aterosclerotic si cardiovascular crescut. Afectarea parodontala este una din infectiile cronice cel mai des intalnite, ale carei simptome includ sangerari, inflamatii si retaractii gingivale insotite de halena.

Fiecarui individ in cadrul studiului i s-au facut teste sangvine inainte si dupa terminarea tratamentului afectiunilor parodontale in care in unele cazuri au fost atat de severe incat au necesitat extractia tuturor dintilor. Testele au evaluat factorii de risc trombotic si inflamator. Nivelul mediu al factorilor dozati a scazut la aproximativ jumatate in momentul eradicarii infectiilor parodontale. Pentru elucidarea mecanismelor in momentul de fata sunt realizate studii aprofundate la persoanele cu afectiuni parodontale mai putin severe la care tratamentul nu necesiata extractii dentare.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.