Trompele Uterine Sunt O Potentiala Sursa de Celule Stem

Dupa ce s-a reusit obtinerea de celule stem din masele de minte, sange menstrual sau testicule, cercetatorii si-au indreptat atentia asupra trompelor uterine.

O echipa din Brazilia a diferentiat celulele stem mezenchimale din trompele uterine in celule musculare, grase, cartilaginoase si osoase. Trompele uterine sunt formatiunile anatomice care fac legatura dintre uter si zona de langa ovare, fiind indepartate in cursul operatiilor de histerectomie.

1 raspuns

  1. baiatul meu are 4 ani si sufera de autism.am citit recent ca celulele stem l-ar putea ajuta sa scape de boala.daca donam noi parintii celule stem si daca suntem compatibili credeti ca ar avea succes?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.