Tu alegi… Sanatatea sau Tigarile

Societatea Romana de Cancer organizeaza in parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuta” din Cluj-Napoca un ciclu de conferinte pe teme oncologice, de la preventie si depistare timpurie pana la tratament. Deoarece domeniul acesta este de interes crescand datorita, pe de o parte, cresterii incidentei bolii, iar pe de alta parte, noutatilor din cercetare, care pune la dispozitia celor suferinzi medicamente noi si eficiente, oferim publicului clujean ocazia sa se informeze de la cei mai buni specialisti.

Conferintele se vor derula in Sala „Ioan Muslea” a Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” de pe strada Clinicilor nr. 2. in fiecare a doua miercuri din luna, intre orele 18:00 – 19:00. Miercuri, 11 martie 2009, va avea loc conferinta cu titlul „Tu alegi… Sanatatea sau tigarile”. Publicul va avea ocazia sa puna intrebari directorului Societatii Romane de Cancer, dr. Labunet Anca si sa dezbata tema prezentata.

Fumatul este cauza cea mai importanta de aparitie a cancerului pulmonar si cel mai important factor de risc pentru alte tipuri de cancer precum: gura, gat, vezica, rinichi, stomac, intestin gros, pancreas, col uterin, esofag. Studiile au aratat ca fumatorii sunt de 2 ori mai predispusi la un atac de cord, angina sau scleroza arteriala decat non-fumatorii. SRC isi propune, si prin aceasta conferinta, o foarte buna informare a publicului pe teme medicale si promovarea interesului fiecarei persoane pentru sanatatea proprie si a familiei sale.

Prezentarile vor fi insotite de videoproiectii. Intrarea pentru public este gratuita.
Invitam publicul clujean si presa sa participe!

1 raspuns

  1. Salut am si eu o intrebare legata de tutun. Daca amestec apa cu tutun si o las la „murat” daca s-ar consuma ce efecte ar avea?….eu am citit ca ar provoca moartea instant datorita toxinelor…stop cardiac sau ceva de genu.As fi tare curios sa aflu adevaratul raspuns 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.