Ultimul Prim Examen Din An

Ieri am avut ultimul prim examen dintr-o prima sesiune dintr-un an universitar… bine, daca nu punem optionalul de Consultatie prenatala, care s-a dat inainte de sesiune.

Dupa zecile de examene pe care le-am dat in primii 5 ani, acum nu mai simt nici o emotie inainte de examen, parca as merge la o partida de pescuit… comparatia nu e neaparat deplasata, si pentru examenele la medicina iti trebuie muuuulta rabdare 🙂

Am facut deja si prima investitie pentru medicina in UK, mi-am cumparat cele 2 materiale pentru testul IELTS la British Council (Cluj): Official IELTS Practice Materials 2 si Top Tips for IELTS – total 150 de lei.

In Cluj-Napoca sunt 2 testari pe an, urmatoarea va fi in februarie 2011 si ma voi inscrie in ianuarie.

Pentru a intra in Foundation Programme trebuie sa te inregistrezi prima data la General Medical Council (GMC). Pentru GMC nu e nevoie de atestat de limba engleza, e suficient faptul ca Romania e membra European Economic Area (EEA). Documentele necesare pentru GMC pot fi gasite aici: dovezi calificare medicala Romania.

Bun, odata recunoscut de Colegiul Medicilor britanic poti sa iti desfasori activitatea in cadrul Foundation Programme dupa ce aplici in cadrul programului national. Pentru asta e nevoie de certificarea cunostintelor de limba engleza care se face prin testul academic IELTS la care trebuie sa ai punctaj de minim 7,5 la fiecare dintre cele 4 probe: ascultat, citit, scris, vorbit.

Cine e interesat si vrea sa inteleaga mai bine procesul e indicat sa citeasca articolele pas cu pas de sub tag-ul: medic UK.

2 raspunsuri

  1. stii cumva daca pot aplica pt Foundation Programme daca termin stoma?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Este ceva si pentru stoma, dar nu stiu detalii, oricum nu e in acelasi proces cu cel pentru medicina.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.