Un Medicament Anti HIV Previne Cancerul Cervical

Lopinavir este unul dintre cele mai prescrise medicamente in tratamentul pacientilor infectati cu HIV, iar eficienta lui ar putea fi largita si in cazul infectiilor cu HPV, virusul implicat in geneza cancerului cervical.

HPV a devenit cea mai comuna infectie transmisa pe cale sexuala, iar pe langa cancer cervical poate determina aparitia unor cancere localizate la nivelul gurii sau gatului, atat la barbati cat si la femei.

Potrivit unui studiu publicat in Antiviral Therapy, Lopinavir distruge celulele infectate cu HPV fara a afecta celulele sanatoase prin reactivarea unui sistem antiviral inhibat de HPV. Pentru a fi eficient, tratamentul trebuie sa cuprinda doze de 10-15 ori mai mari decat in cazul HIV, deci calea de administrare va fi cel mai probabil locala.

3 raspunsuri

  1. Acest medicament se foloseste deja si in cazul infectiei cu HPV sau este doar in studiu? Din cate stiu podofilotoxina este singura subst capabila sa distruga formatiunile date de HPV.Daca puteti sa-mi dati mai multe informatii as fi recunoscatoare. Tot respectul pentru ceea ce faceti; informarea populatiei este foarte importanta.

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Momentan e doar studiu, au vazut efectele asupra celulelor infectate, dar pana sa fie aprobat ca tratament (daca va fi) vor trece ani buni.

  3. cristinel marius

    Marius iam facut sotie un remene pelvis in care sa descoperit ca are la anexa stanga o leziune nodular ovaral cca3/2cm cu semnal lichidian si de tip hematic va rog ce este acst raspus.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.