Un Pahar Cu Vin Zilnic Creste Riscul De Cancer La San Al Femeilor

pahar cu vinChiar daca are efecte benefice asupra inimii, consumul de vin creste riscul de a dezvolta cancer la san. Un pahar mare zilnic, echivalentul a 3 unitati de alcool (o unitate de alcool = 10 ml de alcool pur, vinul are cam 12% alcool, deci 3 unitati ~ 250 ml de vin) creste cu 20% riscul de cancer la san.

Consumul a 2 pahare de vin creste riscul cu mai mult de 35%, iar 3 pahare dubleaza riscul de cancer la san.

Nu se cunoaste exact mecanismul de producere a cancerului de san, dar se presupune ca alcoolul actioneaza prin cresterea nivelului de estrogen. Alcoolul este unul din cei 5 factori de risc pentru cancerul la san, principalul fiind inaintarea in varsta.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.