Un Virus Antic A Invadat ADN-ul Uman

Conform unui studiu publicat ieri in jurnalul Nature, oamenii pastreaza in genom relicva unui virus animal care a infectat predecesorii oamenilor acum peste 40 de milioane de ani.

Invadatorul se numeste bornavirus si a fost identificat prima data in anii 1970 ca afectand creierul. Cercetatorii au comparat ADN-ul mai multor animale (oameni, maimute, elefanti, marsupiale si rozatoare) pentru a putea identifica unele componente ale genomului bornavirusului. In genomul uman, componentele codului genetic al bornavirusului formeaza 2 gene care ar putea fi functionale, dar rolul lor nu este clar inca.

Pana acum, singurele virusuri cunoscute ca s-au transmis vertebratelor sunt retrovirusurile, acestea bazandu-se pe reproducerea cu ajutorul mecanismelor celulelor gazdei. Se estimeaza ca aproximativ 8% din genomul uman e reprezentat de cod genetic provenit de la retrovirusuri.

Bornavirusul are un alt mecanism de reproducere, aceasta producandu-se in nucleul celulelor infectate.

Numele provine de la orasul Borna din Germania, unde un regiment intreg de cai a fost omorat de o boala misterioasa a „capetelor incalzite”.

Bornavirusul nu a fost clar asociat unei boli umane, dar unii cercetatori speculeaza ca legatura s-ar putea face cu schizofrenia si alte tulburari mentale.

1 raspuns

  1. Mai nou am aflat ca ADN-ul uman contine gene extraterestre.Acum stim ca un virus antic este „musafirul ” nepoftit al genomul nostru..Cred ca ar trebui sa ne gandim serios la urmatoarea intrebare:noi,rasa umana,facem cumva obiectul unui experiment?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.