Una Despre Etica Fertilizarii In Vitro

O femeie din Italia vrea sa apeleze la fertilizarea in vitro pentru a avea un copil cu sotul ei, aflat in coma… El are 35 de ani, ea 32 de ani si au decis sa aiba un copil cand au descoperit ca sotul are o forma de cancer la creier.

Vaticanul se opune, dar exista un ordin judecatoresc prin care li se permite atat extragerea spermatozoizilor, cat si fertilizarea in vitro.

Cum si-a gasit etica loc in cazul asta? Prin 2 aspecte:

1. Cel mai probabil tatal va muri inainte de nasterea copilului, deci copilul va fi orfan inca de la nastere.
2. Tinand cont de varsta tatalui, 35 de ani, sunt sanse mari ca tumora care-l tine in coma sa aiba si componenta genetica, transmisibila la viitorul copil.

Pana unde merge egoismul unora?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.