UNICEF: Rata Mortalitatii Infantile Este in Scadere

Pentru prima data in istoria recenta, in 2006 numarul copiilor care au murit inainte de 15 ani a scazut sub 10 milioane. UNICEF a atribuit acest progres dezvoltarii sistemelor de sanatate in intreaga lume.

Ann Veneman, director executiv al UNICEF a afirmat ca „in timp ce datele arata un progres considerabil, mai sunt multe lucruri de indeplinit”.

Raportul a relevat faptul ca intre 1990 si 2004 mai mult de 1,2 miliarde de oameni au castigat acces la apa potabila.

Intre 1996 si 2000, ratele de hranire la san, in tarile in curs de dezvoltare, au crescut semnificativ, incluzand 7 tari din Africa unde cresterea a fost de 20%.

Cu toate astea, exista si zone in care progresul a fost slab. Mai mult de 500.000 de femei mor anual din cauza complicatiilor din timpul sarcinii si a nasterii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.