Vaccin Impotriva Cancerului La San

Cercetatorii sustin printr-un studiu publicat in jurnalul Nature Medicine ca peste aproximativ un an vor putea incepe trialurile clinice pe oameni in speranta introducerii pe scara larga a unui vaccin care previne cancerul la san.

Momentan, vaccinul a fost testat pe soareci de laborator, iar rezultatele sunt promitatoare: daca va functiona la fel si in cazul femeilor, cancerul la san ar putea deveni o boala eradicata.

Soarecii inclusi in studii au fost modificati genetic pentru a dobandi cancer la san, dar cei vaccinati nu au dezvoltat boala.

Vaccinul ar avea ca grup tinta femeile cu varsta peste 40 de ani, perioada cand incidenta cancerului la san devine din ce in ce mai mare.

1 raspuns

  1. super! numai sa se si vaccineze femeile..ca degeaba il vom avea daca va sta in farmacii si cabinete 🙁

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.