Vaccinarea Anti HPV a Elevelor de Clasa a IV-a

Ministrul Nicolaescu a spus astazi ca vaccinarea fetelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin ar putea incepe la sfarsitul lunii noiembrie. Ministrul a mai spus ca familiile care nu vor dori sa vaccineze copiii vor da o declaratie pe proprie raspundere, prin care isi asuma riscurile.

Vaccinul impotriva cancerului de col uterin este cuprins in programele de imunizare in 17 state din Europa, majoritatea sustinute de stat si doar in cinci tari platite de cei care vor sa se vaccineze, a anuntat luni, directorul Institutului „Matei Bals” din Capitala, Adrian Streinu Cercel.

Initial, ministrul Sanatatii anuntase ca vaccinarea ar putea incepe in Romania in octombrie.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.