Vaccinarea Anti HPV Pentru Condiloame Acuminate

De cand a aparut gripa porcina subiectul vaccinarii anti HPV a pierdut teren in Presa, dar asta nu inseamna ca exista o situatie similara si in cazul cercetarii in domeniu. Un studiu publicat recent in British Medical Journal evalueaza eficienta vaccinarii tetravalente anti HPV in prevenirea condiloamelor acuminate.

HPV este responsabil de aproximativ 500.000 de cazuri de cancer de col uterin in fiecare an, la acestea adaugandu-se 10 milioane de cazuri de neoplazie intraepiteliala de grad inalt (CIN3), precursori ai tumorilor maligne.

Se estimeaza ca 30 de milioane de femei si barbati dezvolta anual negi anogenitali cunoscuti ca si condiloame acuminate.

Vaccinul anti HPV tetravalent (6, 11, 16, 18) previne 70% dintre cancerele cervicale si 90% dintre negii genitali.

Studiul a inclus 17.622 de femei cu varste intre 16 si 26 de ani din 24 de tari din intreaga lume. Acestea au fost impartite aleator in 2 grupuri carora li s-au administrat 3 doze de vaccin, respectiv un placebo.

Rezultatele au aratat ca vaccinarea a avut 96-100% eficienta la 4 ani impotriva condiloamelor cauzate de tipurile HPV 6, 11, 16 si 18 in cazul femeilor care nu au fost expuse unei infectii HPV anterioare.

In ansamblu, eficienta a fost de 83% impotriva condiloamelor acuminate determinate de orice tip de HPV (nu doar cele 4). Leziunile apar imediat dupa infectarea cu HPV, deci absenta lor este primul semn clinic al eficientei vaccinari anti HPV.

IncellDx, Inc., sponsor la un eveniment international despre HPV organizat recent in Canada, a prezentat kitul IncellDx’s HPV OncoTect® E6/E7 mRNA care are o specificitate de diagnostic HPV mai mare decat a altor teste.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.