Vaccinarea Anti HPV Scade Numarul De Cancere Cervicale Cu 2/3 Pana In 2025

Datorita vaccinari anti HPV, numarul diagnosticelor de cancer cervical la femeile sub 30 de ani va scadea cu aproape 2/3 pana in 2025.

Studiul a fost publicat in British Journal of Cancer si prezice ca in urmatorii 15 ani prevalenta cancerului cervical va scadea cu 63% in Regatul Unit.

Fetele de 12-13 ani au inceput sa primeasca vaccinul din 2008, oferind protectie impotriva tulpinilor HPV 16 si HPV 18, responsabile de 70% din cancerele cervicale.

Cercetatorii au calculat numarul de cancere cervicale prevenite de vaccinare presupunand ca 80% dintre fete s-au vaccinat. Ultimele date guvernamentale confirma ca 78% dintre fete au primit toate cele 3 doze de vaccin.

De asemenea, se estimeaza ca diagnosticele de CIN3, modificari severe care necesita tratament din cauza riscului mare de a se transforma in cancer cervical, vor scadea cu 51%.

Datorita vaccinarii HPV, numarul de cancere cervicale prevenite va fi de 145 la femeile sub 30 de ani, iar numarul de femei care vor fi scutite de a avea rezultate Papanicolau anormale se ridica la 13,000 (in Regatul Unit).

2800 de cancere cervicale sunt diagnosticate anual in Regatul Unit, 225 dintre acestea fiind intre 20 si 30 de ani. Numarul deceselor anuale din cauza cancerului cervical este 940, asta in ideea in care populatia lor este undeva la 61-62.000.000 de locuitori.

La noi se diagnosticheaza anual 3500 de cancere cervicale, iar 2000 decedeaza si avem o populatie de 21-22.000.000, adica de 3 ori mai mica.

Cu toate astea, ei considera rentabila investitia materiala in vaccinare, iar unele voci de la noi (unde situatia e mult mai grava, iar efectul vaccinarii ar fi mult mai semnificativ) o considera investitie prost gandita… sunt curios ce ar zice daca ar avea pe cineva in familie intr-o situatie similara…

3 raspunsuri

  1. Ce parere aveti despre vaccinarea fetelor cu varste cuprinse intre 25-30 de ani? Mai are vreun efect?

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Nu e parerea mea, e rezultat obiectiv: vaccinare anti hpv dupa 25 de ani.

  3. Ma numesc Alina,si in urma cu 2 ani,a inceput totul, Am fost la un control ginecologic,si in urma unei biopsii,mi-au gasit diagnosticul adenoza vaginala si ceva cancer,Vestea m-a socat atat de tare mai ales ca nu stiua sa-mi de-a detalii de ADENOZA,am decis sa plec la Bucuresti.La Bucuresti am gasit un medic bun ,slava domnului care mi-a spus ca m-am nascut cu o malformatie ,am ceva rana pe col ,mai multe si pt siguranta mea m-a trimis la DR.Badea de la MICOMI ,Acolo mi-au descoperit tot in urma analizelor, nu era cancer ,era adevarat in urma COLPOSCOPIEI APOI BIOPSIE ETC ,s-a descoperit rani pe col si vagin ,pe vagin putin mai mare ,ADENZOA VAGINALA S-A SPUS CA AM care se pare asa m-am nascut ,si mi s-a facut si HPV-UL REZULTATUL FIIND GRAD INALT 31 POZITIV,
    Acum va intreb pe dumneavoastra ce este de facut, ca mi-e una s-a recomandat cauterizare ERAD ,DAR RECOMANDABIL AR FII O CLINICA DIN Barcelona,spunan-mi ca est emai complicat la mine dat fiind si adenoza si acest hpv 31 , ,Sincer din decembrie stau si astept sa se afc 3 luni sa le repet ,analizele, ca de operat nu stiu unde , Va rog mult poate dumneavoastra ma ajutati sa i-au o decizie mai rapida, avand in vedere ca nu stiu mai nimic de adenoza vaginala ,am gasit cea aici pe site-ul dumneavoastra si de HPV , CAT DE GRAVE SUNT . vA MULTUMESC FRUMOS

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.