Vaccinarea Antigripala Este Sigura Pentru Gravide

Urmeaza imediat o perioada cu incidenta crescuta a virozelor respiratorii, iar multe dintre viitoarele mamici se intreaba daca sa faca sau nu vaccinul antigripal.

Ultimul numar al revistei American Journal of Obstetrics & Gynecology a publicat rezultatele unui studiu desfasurat intre 1990-2009, concluzionand ca nu exista complicatii deosebite la vaccinarea antigripala a femeilor insarcinate.

Studiul a fost condus de Centers for Disease Control and Prevention, iar datele statistice obtinute ofera fundament pentru recomandarea vaccinarii gravidelor.

88% dintre cele 175 de cazuri cu efectele adverse au fost considerate minore (febra, roseata, durere musculara). S-au raportat si cazuri de nastere prematura, avort sau moarte intrauterina, dar frecventa cazurilor a fost sub cea existenta in populatia generala (femei insarcinate care nu s-au vaccinat).

Oficialitatile si grupurile medicale, inclusiv American College of Obstetricians and Gynecologists, recomanda vaccinarea gravidelor cu vaccin injectabil, nu cu versiunea spray nazal.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.