Vaccinati Gravida Pentru A Proteja Nou-Nascutul

New England Journal of Medicine prezinta rezultatele unui studiu, efectuat in Bangladesh, conform caruia vaccinarea antigripala a gravidelor cu mai mult de o luna inainte de nastere va preveni imbolnavirea nou-nascutilor in primele 6 luni de viata.

Testul a inclus 340 de gravide – vaccinarea a redus riscul de gripa cu 63%, iar riscul de afectare respiratorie cu 29%.

Se stie de mult timp ca imunizarea mamei in timpul sarcinii va proteja nou-nascutul. CDC-ul (Centrul de Control al Imbolnavirilor) din Statele Unite recomanda imunizarea gravidelor inca din anul 1997. Cu toate astea, sfatul este ignorat, iar numai 15% din gravide primesc vaccin.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.