Vaccinul SynCon Pentru Displazia Cervicala Cauzata De HPV

Inovio Pharmaceuticals, unul dintre liderii dezvoltarii de vaccinuri pe plan mondial, a anuntat demararea unui trial clinic de faza II pentru vaccinul SynCon creat cu scopul de a trata displaziile cervicale cauzate de infectia cu HPV.

In studiu vor fi inrolate femei diagnosticate cu CIN 2/3 sau CIN 3 asociat infectiei cu HPV 16 sau HPV 18. Studiul va fi randomizat dublu-orb si va evalua modificarile la nivelul tesutului cervical dupa administrarea a 3 doze de VGX-3100 (codul vaccinului).

Vor participa 25 de centre din Statele Unite, Korea, Africa de Sud, Australia si Canada, insumand un numar de 148 de subiecti in cazul carora se va evalua regresia leziunilor la CIN 1 si disparitia HPV 16 sau HPV 18, in functie de infectia initiala.

Protocolul trialului clinic poate fi urmarit pe clinicaltrials.gov sub codul NCT01304524.

In fiecare an se diagnosticheaza 510.000 de cazuri noi de cancer cervical, iar 288.000 dintre femeile afectate decedeaza din aceasta cauza. Vaccinurile profilactice, Gardasil/Silgard si Cervarix, joaca un rol important in limitarea infectiilor cu HPV, dar nu au nici un efect asupra femeilor deja infectate.

In acest moment nu exista vaccin sau terapie medicamentoasa eficienta impotriva HPV sau a displaziilor cauzate de infectie, iar singurele solutii sunt reprezentate de procedurile chirurgicale.

MedLive a publicat un interviu cu Harald zur Hausen, castigator al Premiului Nobel in medicina pentru corelarea infectiei HPV cu cancerul cervical.

1 raspuns

  1. unde e intrebarea mea ? a disparut ?

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.