VeinViewer: Nimereste Vena Din Prima

veinviewerDatorita varstei si diferitelor caracteristici ale pielii, de multe ori este greu pentru personalul medical sa localizeze venele unui pacient. Se pare ca aceasta problema s-a rezolvat pentru cei care isi permit inovatia companiei LuminetxTM, „VeinViewer”.

Considerat de catre revista „Time” drept inventia anului, acesta este un dispozitiv capabil sa identifice, sa localizeze venele subcutanate si sa proiecteze locatia lor direct pe suprafata pielii. El are la baza radiatii infrarosii si garanteaza siguranta si confortul pacientilor, in special in sectiile de pediatrie, deoarce copiii au venele foarte subtiri si greu de „gasit”.

Venepunctura este vazuta ca una dintre cele mai dureroase proceduri invazive, anual facandu-se aproximativ 1 milion de injectii.
veinviewer

Spitalele si clinicile care se respecta au inceput deja sa si-l achizitioneze… probabil ca in Romania va mai fi cativa ani de domeniul SF-ului… 🙁

1 raspuns

  1. un aparat pt cei mai putini experimentati! studenti la medicina de anul 6 care sunt in acelasi timp si paramedici 1 smurd sunt capabili sa prinda vena chiar si in timp ce ambulanta circula! mai mult: am vazut medici care au reusit sa prinda linie venoasa la un copil de numai 3 zile fara a fi nevoie de a perfora platoul tibial! Bravo lor! romanul se descurca cu ce are!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.