Viata In Conditii Extreme

O echipa internationala de biologi a descoperit in Africa de Sud la o adancime de 2.8 km, la o temperatura de 60 de grade Celsius, in un mediu făra oxigen, fara lumina solara, un ecosistem intreg format … din o singura specie!

Este vorba de specie de bacterie care reuseste sa traiasca complet izolata de orice alte specii si care extrage carbonul, azonul, suflul si alte elemente necesare propriei dezvoltari direct din materiale anorganice din natura. Cercetatorii au analizat in detaliu genomul speciei si au constatat ca este intr-adevar foarte versatila si adaptabila.

Rezultatul este foarte important pentru cautarea vietii extraterestre, caci acum exista un exemplu concret cum viata poate exista in conditii extreme, fara oxigen sau lumina, doar cu substante anorganice. Mai mult, este dovada ca specii pot exista si în singuratate, luand totul din natura, neavand nevoie de a exista in un ecosistem.

Articolul complet in StiintaAzi.ro.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.