Vindecarea HIV-SIDA Prin Transplant De Maduva

In ultimele zile am vazut o multime de articole (in in presa romana si in cea straina) despre tratarea HIV/SIDA prin transplant de maduva. A fost cazul fericit al unui pacient american in varsta de 42 de ani. Dupa 10 ani in care a fost infectat cu HIV, acesta a suferit un transplant de maduva cu sopul de a trata leucemia mieloida acuta de care suferea.

Spre surprinderea medicilor, la 20 de luni dupa transplant, virusul nu a mai putut fi gasit in organismul pacientului: maduva osoasa, sange, noduli limfatici, intestine sau creier.

Sigur, in aparenta cazul e spectaculos, dar aplicabilitatea practica e nesemnificativa. Sunt curios cati bolnavi HIV/SIDA ar risca o interventie cu rata de mortalitate 1/3 (ma refer la transplantul de maduva) in ideea in care ultimele tratamente medicamentoase reusesc sa prelungeasca viata cu multi ani de la infectia cu HIV…

1 raspuns

  1. As risca si daca ar avea 2% sanse de reusita numa sa scap de gadu ca sunt bolnav

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.