Violenta In Timpul Sarcinii

Conform unui studiu sustinut de U.S. National Institutes of Health femeile insarcinate agresate fizic sunt predispuse nasterii unui fat cu greutate mica la nastere.

Concluzia a fost trasa in urma analizei arhivelor medicale a 5 milioane de gravide din California pe o perioada de 10 ani. Nu a fost explicat mecanismul din spatele greutatii mici la nastere in cazul gravidelor agresate.

Media greutatii la nastere in cazul fetilor nascuti de mame internate pentru agresiune fizica a fost cu 163 de grame mai mica decat in cazul fetilor nascuti de mame fara astfel de internari. Impactul cel mai important l-au avut agresiunile din primul trimestru de sarcina.

Greutatea mica la nastere se asociaza cu un risc crescut de patologii comportamentale, moarte subita, patologii respiratorii, cardiace, cerebrale etc. Incidenta agresiunii fizice cu internare in lotul studiat a fost de 31 la fiecare 100.000 de gravide.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.