Violul Ca Strategie De Razboi

Oare ce om sanatos la cap s-ar gandi ca violul poate fi folosit ca strategie de razboi? Bineinteles, nu e vorba de cate un viol sporadic, ci de violuri in masa cu victime in randul populatiei adversare in razboi…

Intr-un editorial publicat de cateva zile in British Medical Journal a fost dezbatuta importanta violului ca strategie militara incepand cu Al Doilea Razboi Mondial.

Efectele violului si ale violentei sexuale se extind dincolo de victimele individuale, atingand familii si comunitati cu consecinte economice, psihice, psihologice si culturale.

In conflictele recente, violul a fost folosit ca si recompensa dupa castigarea unei batalii, pentru cresterea moralului soldatilor, ca pedeapsa si umilinta pentru femei si barbati, pentru a instiga dorinta de razbunare a rivalilor, pentru eliminarea grupurilor religioase si pentru destabilizarea unor comunitati intregi prin teroare.

50-70% dintre femeile care cer azil in Regatul Unit au fost violate, au fost martorele unor violuri sau au o teama deosebita fata de viol. Un studiu a descoperit ca doar in anul 2008 au fost 16.000 de violuri in Congo.

Parca ideea folosirii unui prezervativ anti-viol nu mai este asa de absurda…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.