Virginitatea La Casatorie… Doar Un Mit

Un nou studiu publicat in jurnalul Pediatrics a demonstrat ca adolescentii care isi propun sa se casatoreasca virgini sunt la fel de deschisi contactelor sexuale cum sunt adolescentii care nu fac „promisiunea”. Mai mult decat atat, din cauza slabei informari, cei care isi propun sa nu aiba contacte sexuale pana la casatorie sunt mai expusi sexului neprotejat (=> boli cu transmitere sexuala si sarcini nedorite).

Studiul a inclus 934 de liceeni, iar la 5 ani dupa incadrarea intr-o categorie in functie de preferinte (virgini sau nu, pana la casatorie) datele au concluzionat ca media de varsta a inceperii vietii sexuale in ambele categorii a fost aceeasi. Dupa 5 ani, 80% dintre cei care au hotarat ca isi vor pastra virginitatea pana la casatorie au negat promisiunea pe care si-au facut-o…

Concluzia acestui aspect este ca tinerii nu trebuie incurajati sa-si inceapa viata sexuala devreme, dar nici nu trebuie eliminata educatia sexuala pentru adolescenti.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.