Virginitatea La Casatorie… Doar Un Mit

Un nou studiu publicat in jurnalul Pediatrics a demonstrat ca adolescentii care isi propun sa se casatoreasca virgini sunt la fel de deschisi contactelor sexuale cum sunt adolescentii care nu fac „promisiunea”. Mai mult decat atat, din cauza slabei informari, cei care isi propun sa nu aiba contacte sexuale pana la casatorie sunt mai expusi sexului neprotejat (=> boli cu transmitere sexuala si sarcini nedorite).

Studiul a inclus 934 de liceeni, iar la 5 ani dupa incadrarea intr-o categorie in functie de preferinte (virgini sau nu, pana la casatorie) datele au concluzionat ca media de varsta a inceperii vietii sexuale in ambele categorii a fost aceeasi. Dupa 5 ani, 80% dintre cei care au hotarat ca isi vor pastra virginitatea pana la casatorie au negat promisiunea pe care si-au facut-o…

Concluzia acestui aspect este ca tinerii nu trebuie incurajati sa-si inceapa viata sexuala devreme, dar nici nu trebuie eliminata educatia sexuala pentru adolescenti.

1 raspuns

  1. Marconescu Calin

    Cand spune-ti ca 80% au negat promisiunea de virginitate pana la casatorie va referi-ti la faptul ca nu m-ai recunosc ca au facut aceasta promisiune sau la faptul ca au incalcat aceasta promisiune?Multumesc!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.