Vitamina D Mai Eficienta Decat Vitamina C In Combaterea Racelii si Gripei

In timp ce multi sunt convinsi ca suplimentele cu vitamina C ajuta la prevenirea racelii, un nou studiu demonstreaza ca vitamina D este mai eficienta. In afara de rolul pe care il are in dezvoltarea oaselor, vitamina D joaca un rol important in stimularea sistemului imun si lupta impotriva infectiilor.

Persoanele cu nivel scazut al vitaminei D sunt cu 36% mai vulnerabile in fata gripei sau a altor infectii respiratorii. De asemenea, frecventa astmului si a emfizemului este mai mare in randul lor.

Expunerea scazuta la soare duce la scaderea nivelului de vitamina D, fiind implicata in cresterea incidentei racelii si gripei sezoniere.

1 raspuns

  1. Bun? ziua.
    O persoan? care are psoriazis are voie s?-?i micropigmenteze sprâncenele??
    Rog raspunsul în privat.
    Mul?umesc anticipat!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.