Vitaminele Nu Previn Preeclampsia

Existau sperante conform carora dozele mari de vitamina C si E ar putea diminua riscul de preeclampsie, dar o metaanaliza recenta publicata in American Journal of Obstetrics & Gynecology a dovedit contrariul.

S-au analizat 9 studii care au inclus aproape 20.000 de femei, iar concluzia a fost ca administrarea de 1000 mg de vitamina C si 400 UI de vitamina E (doze mult mai mari decat cele existente in prenatalele clasice) nu reduce riscul de preeclampsie.

Din pacate, pe langa absenta protectiei pentru preeclampsie, dozele mari de vitamine cresc riscul altor complicatii ale sarcinii: hipertensiune arteriala (fara proteinurie pentru a fi considerata preeclampsie) si rupere prematura a membranelor.

Singurul beneficiu a fost observat in cazul dezlipirii premature de placenta normal inserata, pentru care administrarea de doze mari de vitamine pare sa aiba efect protectiv.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.