Vocea Materna Este Benefica Prematurilor

Un studiu american lanseaza ideea ca sanatatea psihologica a bebelusilor prematuri poate fi imbunatatita prin tratamente non-farmacologica, utilizand stimularea auditiva.

Studiul arata ca prematurii care au ascultat inregistrari ale vocei mamei si ale batailor sale cardiace sunt mai putin predispusi sa sufere de boli cardiace si pulmonare.

Trialul a cuprins 14 prematuri, nascuti intre 26 si 32 de saptamani de sarcina, spitalizati in sectia de terapie intensiva din spitalul din Boston. Prematurii au ascultat inregistrarile din incubator printr-un sistem audio specializat de 4 ori pe zi. Comparand acest lot cu un lot de bebelusi care nu au ascultat decat zgomotul de fundal din spital, s-a observat ca sansa de a avea probleme cardiorespiratorii era mai mica la prematurii ce faceau parte din experiment.

„Rezultatele noastre sunt promitatoare in a demonstra ca expunserea la MSS (stimularea auditiva maternala) ar putea preveni complicatiile cardio-respiratorii la prematuri”, – Amir Lahav, medicul ce a initiat acest studiu publicat in Journal of Maternal-Fetal and Neonatal Medicine.

Intr-un articol din 2010 din Australia, un prematur de 27 de saptamani a revenit la viata dupa ce mama sa l-a tinut la caldura la pieptul sau, asta dupa ce jumatate de ora medicii au incercat sa il resusciteze.

Legatura mama-copil e miraculoasa. Sa aveti o primavara fericita alaturi de familie.

Sanatate!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.