Zaharurile Distrug Celulele Supresoare ale Apetitului

Zaharurile nu influenteaza doar nivelul glicemiei, ei elibereaza radicali liberi care distrug celulele supresoare ale apetitului. Studiul a fost publicat in revista Nature de catre neuroendocrinologul Dr Zane Andrews.

Cu cat mancam mai multe zaharuri cu atat celulele care controleaza apetitul sunt distruse mai intens, iar tendinta ulterioara este de a consuma si mai mult. Atacul asupra celulelor supresoare ale apetitului produce un dezechilibru intre nevoia de a manca si mesajul catre creier pentru a inhiba pofta.

Populatia cu varsta intre 25 si 50 de ani se afla sub riscul cel mai mare. Neuronii care ar trebui sa mentina echilibrul intre pofta si mancat sunt distrusi complet.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.