Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet

De o saptamana, in putinul timp pe care-l am pentru muzica, singurele sunete pe care le aud in Winamp sunt cele ale aparatului respirator. M-am gandit sa nu fiu egoist si sa le impart cu cine vrea sa le asculte (o parte din ele). Sunt zgomotele normale ale aparatului respirator si zgomote care apar in diferite afectiuni.

Suflu traheal normal

Murmur vezicular normal

Raluri bronsice uscate – Sibilante

Raluri bronsice uscate – Ronflante

Stridor inspirator

Cel mai bine se aud cu castile pe urechi si volumul la maxim.

Nota: nu sufar de vreo PatoAcustoFilie (placere de a asculta sunete care apar in boli, nu cred ca exista cuvantul), dar maine si poimaine am examen la semio (scris + stagiu) si n-am de ales…

Later edit: articolul e vechi, intre timp au fost sterse de pe trilulilu (acolo erau uploadate) – cine are nevoie de ele sa dea un semn si-i trimit email.

Later edit: prea multe emailuri, le-am pus pentru download aici: zgomote auscultatorice (cardiac: Defect de sept atrial, Defect de sept ventricular, Regurgitare aortica, Regurgitare mitrala, Stenoza aortica, Stenoza mitrala, Sunet 3 fiziologic, Sunete normale cardiace, Sunetul 4; pulmonar: multe :P)

22 raspunsuri

 1. astea cum le auzi, cu stetoscopul?

 2. Dr Laurentiu Craciunas

  Cu stetoscopul, doar stridorul inspirator se aude la inspectie (fara stetoscop).

 3. eu doar ronflantele le aud cat de cat:-s

 4. ai cumva si zgomotele cardiace?Daca da iti ramin vesnic indatorat daca le trimiti Mail:collingray2002@yahoo.com

 5. ai putea te rog sa imi trimiti si mie un mail cu „”Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa krystynne2002@yahoo.com ?
  nu reusesc sa downloadez de pe trilulilu
  multumesc mult

 6. ai putea te rog sa imi trimiti si mie un mail cu “”Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa diana_georgiana_dinca@yahoo.com
  multumesc anticipat

 7. ai putea te rog sa imi trimiti si mie un mail cu “”Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa dobre_aniela@yahoo.com
  multumesc anticipat

 8. ai putea te rog sa imi trimiti si mie un mail cu “”Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa anamary_lovely@yahoo.com
  multumesc mult

 9. Salut .. ai putea sa mi trimiti pe mail Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa radu_rocsana@yahoo.com . Mersi

 10. buna.Te rog imi poti trimite pe mail: Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa mary1pink@yahoo.com, pt ca am incercat sa le iau de pe acest site dar nu mi-a aparut nici o fereastra de download Mersi

 11. ai putea te rog sa imi trimiti si mie un mail cu “”Zgomotele Respiratorii: Normal VS Patologic + Raluri Bronsice + Sunet , eventual si sunetele de la cardiac la adresa ralu_yannosh@yahoo.com .Multumesc

 12. Desi am vazut ca ce ai postat e cu ceva timp in urma , te rog trimite-mi si mie ”Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa ” la adresa : laurantonya@yahoo.com . Multumesc anticipat.

 13. Imi poti trimite si mie zgomotele respiratorii, te rog? E singurul site in care am gasit si sibilantele… Emailul e destination_ailleurs@ymail.com . Multumesc!

 14. se poate sa-mi trimiti Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet pe adresa de mail tudosescufelicia@yahoo.com.
  multumesc.

 15. Dr Laurentiu Craciunas

  Download zgomote auscultatorice, succes la examene!

 16. te rog trimite-mi si mie ”Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet la adresa ” la adresa : bokorsilvana@yahoo.com Multumesc anticipat.

 17. salut.imi trimiti si mie zgomotele astea audio pe mail te rog?le caut de mult si ma bucur enorm ca am dat de tine.multumesc frumos!

 18. Salut! Trimite-mi te rog „Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet” si daca ai ceva din zgomote cardiace la adresa: nelus_75@yahoo.com Multumesc frumos!

 19. buna.Trimite-mi te rog “Zgomote respiratorii: Normal vs Patologic + Raluri Bronsice + Sunet” si daca ai ceva din zgomote cardiace la adresa: softbest2005@yahoo.com Multumesc frumos!

 20. Se poate sa mi trimiti prin mail zgomotele respiratorii? Multumesc frumos ! predan.stefaniaalisa@yahoo.com

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.