Ziua Mondiala a Tuberculozei + Video

Ziua mondiala a tuberculozei incearca sa informeze lumea despre epidemia tuberculozei si despre eforturile care se fac pentru impiedicarea raspandirii bolii. O treime din populatia globului este infectata cu tuberculoza.

S-a ales data de 24 martie pentru ca reprezinta ziua in care a fost descoperita cauza tuberculozei (24 martie, 1882), Bacilul Koch (dupa numele descoperitorului, Dr. Robert Koch). Acesta a fost primul pas in diagnosticarea si vindecarea tuberculozei.

Mesajele Zilei Mondiale a Tuberculozei:

Progresam in prevenirea tuberculozei. In 2005, rata cazurilor noi de tuberculoza in lume a scazut pentru prima data de cand OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a inceput sa colecteze date despre boala. Rata de diagnosticare a tuberculozei s-a dublat fata de 2000.

Fiecare poate face ceva pentru a preveni tuberculoza si actiunea fiecarei persoane conteaza. In 2008 sarbatorim actiunile tuturor celor care si-au unit fortele pentru a opri tuberculoza.

Contrar progresului recent, tuberculoza ramane o problema majora, cu aproape 9.000.000.000 de cazuri noi si mai mult de 1.500.000 de decese anual. In acest moment este nevoie de mai mult interes din partea guvernelor pentru a lupta impotriva tuberculozei. De-asemenea, este nevoie si de interesul crescut al donatorilor pentru finantarea unor noi medicamente, metode de diagnostic si vaccinare.

Nu vom elimina tuberculoza fara medicamente, metode de tratament si vaccinuri mai eficiente. Metoda de diagnostic folosita momentan, microscopia sputei, este mai veche de 100 de ani. Medicamentele sunt mai vechi de 40 de ani, iar perioadele de tratament sunt de 6-9 luni. Vaccinul impotriva tuberculozei este mai vechi de 85 de ani si aduce protectie impotriva unor forme severe de tuberculoza la copii, dar nu este eficient impotriva tuberculozei pulmonare.

I Am Stopping TB

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.