Ziua Mondiala Anti SIDA

Ziua Mondiala Anti SIDAAnul trecut, cam in aceeasi perioada, prezentam Ziua Mondiala Anti SIDA ca fiind in aceeasi data cu Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie.

Actiunile desfasurate in aceasta zi au rolul de a comemora victimele SIDA si de a atrage atentia asupra acestei boli. Fundita rosie e simbolul sperantei, al solidaritatii, e omagiul adus tuturor celor care au fost atinsi de HIV/SIDA. Informandu-te si purtand fundita rosie te alaturi celor care spera ca intr-o zi fundita rosie isi va pierde semnificatia.

In intreaga lume traiesc momentan 33,2 milioane de persoane infectate, iar anul trecut 2,5 milioane de oameni au murit de SIDA.

In Romania, in iunie 2008, erau raportati un numar de 9,628 pacienti in viata, iar de la descoperirea bolii, 5150 de romani i-au fost victime.

HIV nu are preferinte. Nu e interesat de varsta, sex, religie sau mai ales de cate contacte sexuale ai avut. Poate fi primul tau contact sexual sau… ultimul.

Singura metoda ce iti ofera protectie este prezervativul. Foloseste-l corect la fiecare contact sexual daca vrei sa ai o viata sexuala activa si mai ales sanatoasa.

SIDA nu se vindeca. Nu exista vaccin, iar tratamentul nu asigura decat cresterea calitatii vietii si prelungirea anilor de supravietuire. In spatele fiecarui caz diagnosticat exista 15 nediagnosticate si fiecare poate transmite virusul.

Echipa 3S (Sanatate Sexuala si Lupta anti-SIDA) din cadrul OSM-ului (Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj) va invita joi, 27 noiembrie, de la ora 22:00 in Club MIDI la Red Ribbon Party. Intrarea Libera! Muzica pe gustul tau! Tombola! Fii alaturi de noi si imbraca-te in rosu!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.