Ziua Profesiilor Liberale

Ca tot vorbeam acum cateva zile de profesia de medic si de apartenenta Colegiului Medicilor din Romania la Uniunea Profesiilor Liberale din Romania:

Uniunea Profesiilor Liberale din Romania organzieaza pe data de 5 noiembrie 2008 la Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din Bucuresti, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 4, sector 1 conferinta de lansare a „Zilei Profesiilor Liberale din Romania”.

2 raspunsuri

 1. Poate astfel se justifica pozitia ta fata de fenomenul „bacsis”:

  „Breasla inchisa
  Nu orice persoana poate lucra ca liber profesionist. Exista mai multe organizatii care domina acest sector si care au menirea de a elibera dreptul de libera practica. Desi nu pare corect, pentru a putea munci intr-o profesie liberala trebuie mai intai sa treci prin examenul la care te vor supune viitorii colegi si, de ce nu, concurenti. Sa luam ca exemplu profesia de medic. Pentru a putea avea atestat in acest domeniu ai obligatia de a obtine actul respectiv de la Colegiul Medicilor. In plus, trebuie sa achiti anual o cotizatie catre aceasta organizatie care sustine ca se ocupa de respectarea drepturilor tale ca liber profesionist. La fel se intampla si in cazul avocatilor sau al notarilor.

  Desi nu se vorbeste clar, se stie ca, pentru a putea patrunde pe piata muncii profesiilor liberale, ai nevoie de pile. Tocmai aceasta modalitate de inregimentare intr-o anumita structura stirbeste un pic din libertatea profesiei.”
  sursa: http://www.sfin.ro

  Din aceiasi sursa
  „Topul „bogatilor” din profesiile liberale
  Intr-un clasament al celor mai bine platiti dintre cei care practica profesii liberale, in mod clar in varf s-ar clasa notarii publici. Pe pozitia secunda sunt avocatii, urmati de contabili. Pozitia a patra poate fi ocupata fara probleme de stomatologi. Urmatorii pe lista sunt veterinarii. Medicii si in special cei ginecologi incaseaza si ei venituri importante. Nici profesorii nu o duc foarte prost. Desi sunt putini cei care-si declara veniturile suplimentare, cadrele didactice castiga foarte bine din meditatiile particulare.”

 2. Daca au ajuns profesorii in topul bogatilor inseamna ca e sfarsitul lumii.Ei dau meditatii ca sa-si faca un salariu pe care nu-l primesc de la cine trebuie.Cand esti in top cu notarii de ce mai ceri marire de salarii?Cati dascali au case,vile, masini scumpe,concedii in strainatate,haine de firma?Jenant…..Acuma ce-i drept toata lumea se indreapta impotriva dascalilor de parca nu ar avea nevoie si de ei.Foarte multi nu accepta ca viitorul civilizatiei noastre depinde mult de scoala,ca familia lasa aproape tot pe seama scolii in ceea ce priveste educatia tinerilor.Asta este mentalitatea in Romania si nu se va schimba nici in alti 20 de ani.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.