Vaccinul Silgard (Gardasil) Aprobat Impotriva Cancerului Anal

Pana acum cateva zile, vaccinul Silgard (Gardasil) era aprobat ca metoda de profilaxie in cazul cancerului cervical, vulvar, vaginal si a leziunilor precanceroase cauzate de HPV 6, 11, 16 si 18 la femei, iar la barbati ca metoda de profilaxie a verucilor genitale cauzate de HPV 6 si 11.

S-a demonstrat ca HPV este implicat in 90% dintre cancerele anale, astfel incat FDA (U.S. Food and Drug Administration) a aprobat vaccinarea cu Silgard (Gardasil) ca metoda de profilaxie a cancerului anal pentru toate persoanele cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 de ani, interval in care vaccinarea anti HPV are eficienta maxima.

S-a insistat pe faptul ca vaccinarea nu opreste evolutia unor leziuni deja existente, deci vaccinarea ar trebui sa fie facuta inainte de o eventuala infectare cu HPV.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.