Admitere la Facultatea de Medicina in UMF Cluj 2010

Examenul de admitere la facultatea de medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca va avea loc in data de 21 iulie 2010, cu inscriere in perioada 12 – 18 iulie 2010. Taxa de inscriere e 300 lei. Intrebarile vor fi din biologie si chimie, iar tematica si bibliografia sunt urmatoarele:

TEMATICA BIOLOGIE:
Alcatuirea corpului uman, Functiile fundamentale ale organismului uman: Functiile de relatie (Sistemul nervos, Analizatorii, Glandele endocrine, Miscarea, Sistemul osos: Articulatiile, Sistemul muscular), Functiile de nutritie (Digestia si absorbtia, Circulatia, Respiratia, Excretia, Metabolismul), Functia de reproducere (Sistemul reproducator, Aparatul genital feminin, Aparatul genital masculin, Fiziologia organelor de reproducere, Sarcina si nasterea), Organismul – un tot unitar.

Din tematica se exclud: aplicatiile practice, notiunile elementare de igiena si patologie.

Bibliografie biologie:
1. Biologie, manual pentru clasa a XI-a – Cristescu D, Salavastru C, Voiculescu B, Niculescu C, Carmaciu R. Edit. Corint, Bucuresti, 2008

TEMATICA CHIMIE:
Solutii: Solubilitatea substantelor in solventi polari si nepolari, Dizolvarea substantelor si factorii care influenteaza dizolvarea, Concentratia solutiilor – Concentratia procentuala si concentratia molara.
Acizi si baze: Definirea conceptelor de acid si de baza, Acizi tari si acizi slabi, constanta de aciditate; baze tari si baze slabe, constanta de bazicitate; produsul ionic al apei; pH-ul solutiilor apoase; Determinarea caracterului acido-bazic al unei solutii cu hartie indicator de pH si cu indicatori (turnesol, metiloranj, fenolftaleina); pH-ul solutiilor apoase de acizi monoprotici tari si baze monoprotice tari; Calcularea concentratiei ionilor hidroniu si aprecierea valorii pH-ului din valoarea concentratiei ionilor hidroniu, pentru valori intregi ale pH-ului.
Introducere in studiul chimiei organice: Structura compusilor organici, Legaturi chimice, Tipuri de catene de atomi de carbon, Izomerie. Izomeri de constitutie si stereoizomeri.
Compusi organici monofunctionali: Alcooli, Fenoli, Amine, Aldehide si cetone, Acizi carboxilici si derivati functionali.
Compusi organici cu functiuni mixte: Zaharide (glucide), Aminoacizi
Compusi organici cu importanta biologica: Proteine, Grasimi, Medicamente. Droguri. Vitamine, Acizi nucleici, Enzime. Hormoni
Randament, conversie utila, conversie totala

Bibliografie chimie:
1. Manual de chimie clasa a IX-a, Sanda Fatu, Cornelia Grecescu, Veronica David, Ed. Bic All. – aprobat de MEC in anul 2004 si validat de MECI in anul 2009, cu anul de aparitie 2004, 2005
2. Chimie, manual pentru clasa a X-a, autori: Luminita Vladescu, Corneliu Tarabasanu-Mihaila, Luminita Irinel Doicin, Editura Grup Editorial Art, 2004-2008.
3. Chimie C1, manual pentru clasa a XI-a, autori: Luminita Vladescu, Irinel Adriana Badea, Luminita Irinel Doicin, Editura Grup Editorial Art, 2004-2008.

Pentru Medicina au fost alocate 280 locuri bugetate (destinate viitorului an I), de acum inainte locurile cu taxa fiind exclusiv pentru studentii straini; Moase – 10 locuri bugetate; AML – 20 locuri bugetate; Radiologie – 15 locuri bugetate; Laborator cl. – 10 locuri bugetate.

Subiectele si grilele corectate din 2009 pot fi descarcate de aici: link

125 raspunsuri

1 2 3
 1. ps. vreau sa dau la medicina dentara !!!

 2. Buna,sunt in clasa a XI-a si vreau sa dau la famacie.Imi poate da cineva un id care e deja intrat,pentru ca am cateva intrebari.Va rog.Multumesc

 3. dospin marian

  ggrile de admitere chimie fac. CLUJ 2010

 4. Buna,as vrea sa dau la UMF cluj ,medicina ,de pe ce manual ar trebui s ainvat incat s apot intra? Am cel de la bibliografie de biologie, dar cu el nu reusesc sa rezolv acele teste,are putine informatii si se cere mai mult. Ce manual ar fi mai complex?

 5. servus…sunt studenta la farmacie, cluj si pot sa ofer cartea de botanica mentionata in prgrama….si cartile cu grilele de anul trecut de la kimie anorganica si botanika..daca este cineva interesat pote lasa mesaj pe forum

  • as avea si eu nevoie de subiectele din anii precedenti de la farmacie biologie vegetala si chimie organica…. 🙂

 6. draga Maria…cu aceeasi probleme m-am confruntat si eu la framacie…mai trebuie sa inveti si de pe grile dar atentie caci exista si greseli….succes

 7. meditez elevi la anatomie/fiziologie pt admitere.Pt mai multe detalii contact me thug_angel2010@yahoo.com

 8. Subiectele si grilele corectate din 2010-le are cineva?

 9. Pentru cei cu meditatiile : Ästeptati sa ajungeti macar in anul III . Cum or putea cei din anul I sa mediteze pe cineva la anatomo si fizio ??? Greu cu medicina!

 10. Buna ziua! As dorii sa stiu daca examenul se da si la chimie si la biologie sau este la alegere.
  Va multumesc anticipat!

 11. buna. are cineva de vanzare carti cu teste la biologie si chimie pentru farmacie?

 12. pai se da din ambele

 13. cineva care poate da o parere sau chiar studiaza Radiologie si Imagistica Medicala? mersi mult. 🙂

 14. Pacat ca nu mai sunt locuri cu taxa la medicina..eu as fi vrut sa renunt la facultatea pe care o fac acum si la care sunt la buget si sa dau admitere la medicina.Regret ca nu am ales-o din prima.

 15. Vand culegere de teste BIOLOGIE (Anatomie + Fiziologie) pentru admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, 2010-2011,autori adriana muresan,remus orasan,nadia schmidt,bianca szabo.pret 30 lei,0756505920

 16. Daca vreau sa dau la facultatea de balneofiziokinetotereapie si recuperare trebuie sa dau la examenul de bacalaureat examen la biologie din clasele 11 si 12 sau pot sa dau si din clasa 9 10?Va multumesc!

 17. Buna ziua! M-ar interesa o culegere de teste BIOLOGIE (Anatomie + Fiziologie) pentru admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, 2009…oana_maria_92@yahoo.com

 18. oana, eu am culegerea editia 2010, biologie, aproape noua. nu am completat pe ea. daca te intereseaza, ti-o pot da, costa 40 lei.

 19. hey..eu trec anul acesta in clasa a 12 a si vreau sa stiu cum se corecteaza grilele..am mai citit pe alte sit-uri dar n-am prea inteles..explicatiile sunt destul de vagi..ma puteti ajuta?

 20. Buna,as vrea si eu sa dau la umf iuliu hateganu anu viitor si as vrea sa stiu din ce se da admitere 75%chimie?25% biologie sau cum ca nu prea am inteles si de unde as putea sa fac rost de grile?

 21. Buna. Sunt in clasa a XII-a si anul acesta am admitere la UMF Cluj si am ales farmacia. M am apucat deja de invatat,dar am o intrebare daca la botanica grilele se pliaza pe programa care este data ? Intrebarile sunt strict pe baza programei? Sau sunt si din alte lectii ? Astept raspuns ! Multumesc ! 🙂

 22. Am cartile de teste pentru admitere la medicina UMF Cluj nou noute. Initial am vrut sa dau acolo dar m-am razgandit. Cine e interesat sa ma contacteze!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.