Cercetatorii Au Cartat Epigenomul Celulelor Stem In Timpul Dezvoltarii Embrionare

Cercetatorii de la The Genome Institute of Singapore (GIS) si de la The Scripps Research Institute (TSRI) au reusit sa construiasca o harta cu modificarile care apar in genomul uman in timpul dezvoltarii embrionare.

Studiul a fost publicat in jurnalul Genome Research si reprezinta un pas important in diferentierea celulelor stem spre diferite organe in laborator.

S-a cartat metilarea intregii secvente ADN dupa care s-au comparat 3 tipuri de celule reprezentand 3 stadii de evolutie: celule stem embrionare, celule stem embrionare diferentiate catre celule similare celulelor tegumentare, celule derivate din tegument.

Celulele corpului uman au aceeasi secventa ADN, epigenetica ocupandu-se cu studiul partilor genomului care sunt active in diferite tipuri de celule pentru a determina caracteristici diferite (neuron, celula musculara etc).

Metilarea ADN-ului este un proces critic in transformarea celulelor stem pluripotente (care se pot transforma in sute de tipuri de celule) in celule stem diferentiate (care formeaza diferite organe ale corpului uman).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.