Cofeina Este Un Pesticid Natural

Cofeina este o substanta de abuz, asemenea alcoolului sau drogurilor, pentru ca indeplineste 2 criterii: adictie si efecte adverse – cu cat consumi mai mult, cu atat creste pragul de toleranta si necesitatea unor cantitati mai mari. Dupa o perioada, daca eviti consumul apar semnele de abstinenta.

Ca fapt divers, Voltaire a ajuns sa consume 40 de cesti de cafea pe zi. Probabil ca nu era la concentratie similara cu ce scot acum aparatele de cafea, dar oricum cantitatea e impresionanta…

Cofeina nu se gaseste doar in boabele de cafea, ci si in frunzele, fructele si semnintele altor plante unde indeplineste rol de pesticid, paralizand sau omorand insectele care incearca sa le consume.

La oameni, cofeina actioneaza ca un stimul pentru sistemul nervos central, avand efecte psihotrope. Creste frecventa cardiaca, tensiunea arteriala si frecventa respiratiei, avand si efect diuretic.

Alcoolicii sau narcomanii aflati in perioada de recuperare au sanse mai mici de reusita daca ingereaza cofeina, sansele de a reveni din nou la adictie fiind mai mari.

Supradoza de cofeina se concretizeaza prin starea de cofeinism, caracterizata prin spasme musculare, insomnie, dureri de cap, palpitatii etc. Aceasta stare poate aparea si la supradoze usoare (~300 mg de cofeina), decesul survenind la doze mult mai mari.

Afla cantitatea de bautura energizanta preferata care iti poate fi fatala… Vezi si cele 5 faze prin care treci la fiecare consum de cafea.

1 raspuns

  1. crazy coffee :p love it!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.