Toata lumea se confrunta cu episoade diareice din cand in cand. Dureri de burta, drumuri dese la baie, diareea este neplacuta cu atat mai mult cu cat apare in momente nepotrivite.
Ce este diareea?
Diareea presupune materii fecale frecvente (cel putin de 3 ori pe zi) de consistenta moale sau apoase. Fecalele sunt reziduuri care urmeaza a fi eliminate din organism, obtinute in urma digestiei si absorbtiei nutrimentelor si fluidelor din alimente. Absorbtia necorespunzatoare a fluidelor sau secretia in exces a acestora de catre sistemul digestiv duce la aparitia scaunelor moi, apoase (contin apa, saruri, minerale si cantaresc mai mult decat scaunele obisnuite, normale).
De obicei, diareea nu dureaza mai mult de o zi sau doua si poarta numele de diaree acuta, fiind o afectiune destul de des intalnita. Daca dureaza mai mult de 4 saptamani, vorbim despre o diaree cronica si este semnul unei probleme de sanatate grave. Simptomele diareei cronice pot fi continue sau pot sa dispara si sa reapara (recurente).
Cauzele diareei
Cele mai frecvente cauze ale diareei acute sunt:
- Infectiile bacteriene – mai multe tipuri de bacterii introduse in organism prin intermediul mancarii si a apei produc diaree, cum ar fi: Salmonella, Escherichia coli (E. coli).
- Infectiile virale – virusul hepatiei, citomegalovirusul, novovirusul sau retrovirusul pot provoca diaree. Infectia cu retrovirus este cea mai frecventa cauza a diareei intalnita la copii. In acest caz, diareea se trateaza in decurs de 3-7 zile, putand sa apara intolerante pe termen lung (mai mult de o luna de zile) la lactoza.
Gastroenterita virala este extrem de contagioasa. Gastroenterita reprezinta inflamatia mucoasei stomacului, intestinului subtire si a intestinului gros si reprezinta cauza a milioane de cazuri anuale de diaree. Oricine poate dobandi gastroenterita vitala si cei mai multi se recupereaza fara complicatii. Gastroenterita virala este un subiect pe care as dori sa il detaliez cu ocazia urmatoarelor articole.
Diareea cronica poate avea nenumarate cauze si cel mai adesea are lagatura cu disfunctiile intestinele.
- Parazitii – acestia pot patrunde in organism prin intermediul mancarii, apei si se pot instala la nivelul sistemului digestiv. De ex: Giardia lamblia
- Sindromul colonului iritabil – se asociaza adesea cu alternante intre diaree si constipatie, balonari frecvente, durere abdominala care cedeaza in urma defecatie sau senzatia ca nu s-au eliminat toate fecalele.
- Boli inflamatorii intestinale – colita ulcerativa, boala Crohn
- Intoleranta si sensibilitate la unele alimente – Unele persoane au dificultati in ceea ce priveste digestia anumitor componente din alimente precum lactoza, frucoza sau sorbitolul
- Reactii la medicamente – antibiotice, medicamente antiacide care contin magneziu, antihipertensive,
- Chemoterapia si radioterapia utilizate in tratarea diferitelor tipuri de cancere.
Persoanele care viziteaza anumite tari straine sunt expuse riscului de a avea diareea calatorului, cauzata de mancare si bautura contaminata de bacterii, virusuri, paraziti. Diareea calatorului afecteaza anual intre 20%-50% dintre calatorii internationali, aproximativ 20 milioane de persoane care calatoresc in tari din Asia, Africa, America latina. Putine astfel de cazuri au fost relatate in tarile Europene.
Marea majoritate a cazurilor debuteaza brusc cu scaune dese (in jur de 4-5 pe zi). Alte simptome asociate sunt: ameteala, varsaturi, durere abdominala, febra, somnolenta, balonari. Cele mai multe cazuri se vindeca in descursul a 1-2 zile fara tratament si nu pun in pericol viata.
Cauza primara a diareei calatorului o reprezinta agentii infectiosi precum bacteriile (produc aproximativ 80% dintre aceste cazuri).
Pentru a evita imbolnavirea trebuie sa luati cateva masuri de preventie:
- Evitati sa mancati de la vanzatorii ambulanti
- Evitati sa mancati mancare slab gatita, peste sau fructe de mare crude
- Evitati portocalele, bananele, avocado si legumele daca nu sunt in coaja lor.
- Evitati sa consumati lapte nepasteurizat
- Evitati sa consumati mancarea care nu va este servita calda
- Evitati apa neimbuteliata, inclusiv cuburile de gheata in bauturile racoritoare
Daca doriti sa va indreptati spre tarile din zonele pe care le-am enumerat, discutati inainte cu medicul dumneavoastra pentru a va putea prescrie anumite medicamente pe care sa le puteti lua in bagaj. Centrul pentru prevenirea bolilor (CDC) nu recomanda administrarea de antibiotice in scop profilactic (pentru a preveni aparitia diareei).
Simptomele diareei
Diareea in sine este un simptom, dar se poate asocia cu:
- crampe abdominale in portiunea cuprinsa intre piept si solduri
- ameteala
- nevoie imperioasa de a merge la baie
- febra
- sange in materiile fecale
- greata
- deshidratare
Diareea provoaca adesea deshidratare. Pierderea electrolitilor prin deshidratare afecteaza cantitatea de apa din organism, activitatea musculara si alte functii importante. Deshidratarea este foarte periculoasa atat in cazul adultilor cat mai ales al copiilor si a persoanelor cu sistemul imunitar scazut.
In caz de deshidratare, aceasta trebuie tratata rapid, pentru a preveni afectarea organelor si intrarea ulterioara in starea comatoasa.
Semnele deshidratarii la adulti:
- sete
- cantitate redusa de urina
- modificarea culorii urinei
- piele uscata
- oboseala
- ameteala
Semnele deshidratarii la copii:
- gura si limba uscate
- planset fara lacrimi
- pampersul se pastreaza uscat pentru mai mult de 3 ore
- febra mare
- iritabilitate
- ochi patrunsi in orbite
Contrar asteptarilor, a bea foarte multa apa este importanta in prevenirea deshidratarii, dar nu este suficient pentru ca apa nu contine electroliti. De aceea este necesar sa se consume fructe, sucuri naturale de fructe.
Cand se impune prezentarea la medic?
In cazul adultilor este necesar sa va adresati medicului daca apar simptome precum deshidratarea, durere severa la niveul abdomenului, febra, daca scaunele sunt insotite de sangerari, iar fecalele au culoarea modificata – de regula daca apar inchise la culoare, spre negru.
Un copil este mult mai sensibil si trebuie sa va prezentati la spital daca diareea dureaza de mai mult de 24 de ore. Diareea este periculoasa mai ales in cazul nou-nascutilor, pentru ca in decursul unei zile sau doua poate sa apara deshidratarea severa, care netratata duce in scurt timp la deces.
Cum se diagnosticheaza cauza diareei?
Daca diareea acuta dureaza 1-2 zile, nu sunt necesare teste. Daca dureaza mai mult de doua zile, medicul dumneavoastra poate efectua anumite teste pentru a gasi cauzele.
Testele pot include urmatoarele:
- Examinare fizica si realizarea istoricului medical – Medicul va intreba despre obisnuintele in ceea ce priveste mancarea si daca urmati tratamente. Se va efectua examenul fizic pentru a observa semne de boala.
- Cultura a materiilor fecale – O monstra din materiile fecale va fi prelevata si analizata in laborator pentru a verifica daca exista bacterii patologice, paraziti sau alte semne de boala si de infectie.
- Teste pentru intoleranta sau alergii – Acestea sunt efectuate pentru a vedea daca pacientul sufera de o anumita intoleranta sau o alergie este ceea ce cauzeaza diareea. In functie de rezultatele primite, medicul poate recomanda pacientului sa evite alimentele care contin lactoza, carbohidratii sau alte ingrediente. Se observa la care ingredient eliminat din alimentatie inceteaza diareea.
- Sigmoidoscopie sau colonoscopia – aceasta investigatie este folosita pentru a gasi cauzele diareei cronice. Pentru sigmoidoscopie se foloseste untub subtire, flexibil, luminat cu o lentila pentru a putea vedea in interiorul intestinuli gros (rectul si portiunea joasa a colonului). Colonoscopia este similara cu aceasta, dar permite medicului sa analizeze intregul colon.
Cum se trateaza diareea?
In cele mai multe cazuri de diaree singurul tratament necesar este acela de a inlocui fluidele si electrolitii pierduti pentru a preveni deshidratarea.
Daca diareea este un simptom al unei infectii cu bacterii sau paraziti, medicamentele antidiareice pot agrava starea de sanatate, deoarece aceste medicamente impiedica organismul sa elimine bacteria sau parazitul. De aceea este foarte important sa discutati cu medicul inainte de a lua orice fel de medicament, mai ales daca banuiti ca diareea ar avea astfel de cauze.
In functie de tipul de diaree, pot fi prescrise si antibiotice. Antibioticele sunt medicamente care ucid bacteria. Inainte de a lua antibiotice, discutati cu medicul daca ati mai luat sau luati medicamente antidiareice care se elibereaza fara prescriptie medicala.
Medicamentele antidiareice care se elibereaza fara reteta include loperamid (de ex: Imodium) sau salicilat de bismut. Loperamidul actioneaza prin scaderea vitezei cu care trec alimentele prin intestine, permitand astfel o absorbtie adecvata. Prin urmare, diareea scade si fecalele se formeaza normal. Salicilatul de bismut mentine echilibrul in ceea ce priveste miscarea fluidelor la nivelul intestinelor. Are si rolul de a reduce inflamatia si de a impiedica anumite bacterii si virusuri care cauzeaza diareesa se dezvolte in stomac si intestine.
ATENTIE! Medicamentele care se administreaza adultilor pot fi periculoase pentru copii si bebelusi si trebuie administrate DOAR cu recomandarea unui medic.
De asemenea, trebuie acordata o atentie sporita alimentatiei evitand cafeaua, alimentele foarte dulci, mancarea grasa.
Iaurturile care contin culturi vii bacteriene contribuie la vindecarea diareei mai reped, precum si bananele, orezul, painea prajita.
Cum prevenim diareea?
In principal, doua tipuri de diaree pot fi prevenite: diareea calatorului si cea cauzata de rotavirus.
Pentru diareea provocata de rotavirsul exista vaccinul impotriva acestui virus, iar cateva noutiuni de preventie in ceea ce priveste diareea calatorului le-am enumerat mai sus.
Subliniez faptul ca trebuie sa se acorde o atentie deosebita, cu atat mai mult pe timp de vara, alimentelor, fructelor, legumelor pe care le cumparam si le consumam. Inainte de a fi consumate, asigurati-va ca au fost spalate si ca sunt proaspete. Nici igiena propriilor maini nu trebuie sa fie mai prejos pentru ca bacteriile ajung de pe maini pe alimente si apoi in organism, putand provoca neplacuta si nedorita diaree.
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 11 saptamani si am diaree de o luna si ceva, e din cauza hormonilor saue cazul sa merg la dr? Mentionez ca sunt in anglia si aici la 4 luni de sarcina se fac primele analize si nu se fac ca in ro, dansii sustin ca nu au mancare expirata sau cu bacterii. Anul trecut am pierdut o sarcina, cauza nu se stie, dar am avut diaree mult mai grava ca acum, din prima zi.
Buna, Mihaela
Diareea in sarcina nu este ceva neobisnuit, atat datorita modificarilor hormonale cat si a modificarilor in ceea ce priveste alimentatia, DAR faptul ca dureaza de atat de mult timp pune semne de intrebare.
Mergi la medicul tau de familie de acolo cat mai repede!
Buna, am fost atunci la dr si mi-a zis ca e normal ca e din cauza hormonilor. Am avut diareea pe toata perioada sarcinii, in februarie am nascut si de atunci ma lupt cu constipatia :)))
Buna ziua ! Sunt mama unui baietel in varsta de 1an si 8 luni.DE la varsta de 2 luni nu avea senzati de scaun si trebuia stimulat cu un supozitor,altfel nu iesea nici la 4 zile.De la varsta de 7 / 8 luni se confrunta cu diaree frecventa,o data la o luna sau chiar la cateva zile dupa cei trece.De mentionat faptul ca el are scaune moi , niciodata nu au fost legate chiar si atunci cand i-am dat sa manance numai orez.I-am facut toate analizele care mi s-au cerut,chiar si de boala ciliaca.Toate analizele par sa-i iasa bune.De la varsta de un an ii dau numai lapte fara lactoza in rest nu primeste nimic din gama lactate,si se pare ca el are in continuare probleme.La inceput el a avut un icter prelungit,dupa care a suferit de anemie ,dar nu foarte severa.Daca ma puteti ajuta va sunt recunoscatoare.Analizele lui a-si putea sa vi le trimit printr-un fax.Nr meu de tel. este:0251337088.Va multumesc !
Buna ziua am 17 ani si de doua saptamani am diaree…imi suna foarte mult matele si cateodata am dureri abdominale si in partea stanga …nu am pofta de mancare,ametesc si ma simt mereu obosita…am si pierdut in greutate intr.o luna 7 kg imi puteti spune ce as putea sa fac? Si plus ca imi scade foarte mult glicemia
…
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Sunt mama unei copile de 10 ani si de vineri are dureri abdominale, nu are pofta de mancare, voma si diaree. Ieri m-am dus cu ea la spital ca sa-i faca perfuzii pentru hidratare si diaree. Ieri nu a mai avut nimic, dar azi a inceput din nou cu o diaree foarte urata! ? M-am dus si la medicul de familie care mi-a spus ca are enterocolita. Medicul i-a facut o ecografie abdominala. Nu are nimc. I-am facut si analize. Adevarul e ca magneziul ii e foarte mic: 0.63. Oare e din cauza magneziului?
Buna! Sunt mamica unei fetite de 2 luni ,pe care de altfel o al?ptez . Si ma confrunt cu o diaree de aproximativ o saptamana ,dar doar pe timpul nop?i . Fetita este s?n?tosa si voioasa si nu are sintome ,nu vreau sa renun? la al?ptat ,dar nu inteleg care e cauza …. si nu as vrea la un moment dat sa ii transmit ceva virus … Ar putea fi cv hormonal ? Multumesc !
eu zic ca diareea trece dupa un timp aproximativ 2,3 zile.multumesc!la revedere
Buna ziua! problema mea este ca de aproximativ 3 luni am un scaun lipsit
de consistenta, dar nu diaree, greu de controlat si nici un alt simptom cum ar fi
dureri abdominale, greata sau lipsa de pofta de mincare.Le-am tratat ca un
deranjament stomacal, apoi ca o intoleranta alimnetara (deoarece am avut o
astfel de problema) si apoi am dat vina pe apa de la robinet pe care eu o beau
de ani de zile. Cu apa fiarta sau ceai de menta am mai ordonat putin situatia dar foarte putin. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Desigur ca medicul de familie
este la curent, dar atat. Ma intereseaza foarte mult parerea Dvs. Cu multumiri, HG( pensionara, desigur)
Buna dimineata, Hilda Grunberg
Nu sunt specialista in materie de gastroenterologie, sunt inca studenta la medicina, dar ar fi indicat sa mergeti la o consultatie la un medic gastroenterolog, avand in vedere ca problema cu care va confruntati persista.
Modificarea consistentei scaunelor poate sa aiba multe motive incepand de la alimentatie pana la alte afectiuni care pot fi descoperite doar in urma unui consult de specialitate.
Va rog frumos sa imi spuneti cum scap de diaree,din cauza la asta nu pot dormi noaptea, mai am si greturi
Buna ma numesc Gigi,de vreo 2 ani am diaree incontinu am facut testul pt alergi a iesit ok am facut testul pt lactoza si asta a iesit ok am mai facut endoscopie si asta a iesit ok miau bagat camera si in colon al dracu ca si aici nu au gasit problema am mai facut o gramada de analize si nu miau gasit nimic am dureri sub burta si cateodata mai tari in partea stanga urmate de niste erupti explozi in stomac.Am diaree imediat de la vin rosu in dpecial fructe,sucuri csteodata cand beau multa apa.Locuiesc in Germania si tot aici am umblat la toctori in ultimi 2 ani si nimic,daca e cineva amabil si poate sa ma ajute cu cv sfaturi il rog sa imi scrie pe adresa d email gigi.ramo@yahoo.comVa Multumesc
Buna ziua, am vrut sa va transmit cum am scapat de diaree cronica, poate pentru cineva va fi de folos,
cam 6 luni de diaree, rar ma adresam la medici si nu luam in serios la inceput, fiindca ma simteam bine, pana intro luna am slabit undeva 5kg si ma simteam obosita, cu dureri de cap, asta ma speriat mult si am inteles ca doar cu ajutorul medicilor si a medicamenelor si a regimului alimentar nu voi scapa posibil de asta, am citit ff multe articole si forumuri pe tema data pe net si am folosit o multime de remedii naturaliste, si ascultam medicii desigur, de o saptamana ma simt mult mai bine, desi inca umblu la medici si fac investigatiile indicate, pentru ca medicii sa descopere cauza diareei, dar nu mai am diaree si iau in greutate, nu stiu ce ma ajutat pana la urma, am si pancreatita cronica, multa sanatate tuturor
Bun? ziua. o diaree persistenta 2 ani am avut si eu. Doctorii spuneau ca nu am nimic, Dup? ce am încercat toate variantele cu regim, cu pastile, într-o zi am citit pe internet ca antibioticele ?i diareea propriu-zis omoar? flora intestinala. Deci la mine problema era ca nu avea cine sa digere mâncarea. Orice antibiotic trebuie înso?it si de medicamente probiotice ?i i orice diaree. Doi ani mam chinuit ?i niciun doctor nu si-a dat seama
Aceea problema o am eu acum! Nu mi-au gasit nimic,am facut si endoscopia,colonoscopia…mi-au gadit helicobacter pylori! Iau antibiotice..dar tot mancarea nu sr digera cum trebuie! Tot in Germania locuiesc si eu! Imi poti spune ce tratament ai luat?
Buna ziua,
Ma confrunt cu episoade de diaree de mai bine de 5 luni.Am facut analize de sange si coproparazitologic insa toate sunt ok. Am primit diagnostice diferite si am urmat nenumarate tratamente (am fost deja la 3 medici si am primit 3 diagnostice-cu tot respectul pt acestia). In ultima perioada am luat simbiotice Jaro-Dophilus, No-spa, Ranitidina si antidiareice care oricum nu isi fac efectul. Simptome: dureri abdominale, senzatie de defecare , dupa defecatie am dureri de stomac, senzatie de gol in stomac chiar si dupa ce mananc, dureri la nivelul abdomenului. Precizez ca nu exista episoade alternative de constipatie si diaree.
Va rog sa-mi recomandati ce analize as putea sa fac si boala as putea avea.
Multumesc anticipat
Am avut enterocolita .dupa catva ani ma supara o diaree pe care nu o pot atribuii unui aliment .nu mai mananc niciun produs lactat .mananc multe vegetale .de o luna nu mai pot superta berea .alimentul meu favorit .sunt interesat de produse naturiste.
Buna seara.
Am probleme cu diareea doar dimineata. Ma duc de 2/3 ori la baie.
Am si eu nevoie de cate sfaturi – va rog.
Multumesc.
La fel….alimentatia conteaza si hidratarea +saruri minerale.Orez si totul fiert+paine prajita….FARA STRESSS si SOMN USOR….BAFTA!
Buna, Marius
De cat timp a aparut problema? Ce alte simptome mai ai? Ai observat modificari la nivelul scaunului de consistenta, culoare sau miros?
Bun? Andreea, te rog sa îmi spui dac? din cauza ca am diaree care nu-mi trece cam de o luna de?i am luat imodum, spune-mi te rog din suflet dac? pot da mai departe diarea adic? mi s a f?cut observa?ie de la firma ca pot transmite mai departe prin folosirea toaletei de la servici ca dau boala mea la al?i oameni, deci se poate transmite cumva prin folosirea toaletei?! Mul?umesc
Vă rog din suflet ajutați mă și pe mine cu un sfat ,mama mea suferă de dureri groaznice de burtă însoțite cu diaree din cauza îngroșări pereților stomacului un sfat s-au un tratament
Buna cine poate sa ma ajute de doua zile nu pot sta cum mininc ceva plec la wc suptire ca apa, credca e diaree, cine ma poate ajuta Va rog frumos din suflet,
Buna. Sotul meu are diaree aproape zilnic,are ulcer la stomac. Ce se poate face in acest caz. Este grav daca are aproape zilnic? Multumesc
buna ziua fata mea in varsta de 5 ani ia antibiotic augumentin pentru raceala dar de cand il dau are dureri de burta este normal sau trebuie mers cu ea la doctor va multumesc
Buna ziua. Am diaree de dou? luni , m? duc la baie de zece ori pe zi nu mai ap? , nu mi-au g?sit doctori nimic , am f?cut ?i conoscopie am luat 15 tratamente dar degeaba .
Am diaree de 2 s?pt?mâni ce as putea sa fac???va rog ajutatima
Buna.ma confront foarte Des cu diaree
nu stiu Ce sa mai mananc.orice as manca ami da diariee an cazul asta trebuie sa am mereu
Imodium la mine Pt. Ca se antampla foarte des si an momente nepotivite.am fost la doctor si mi a facut ecograf Mia spus ca am gastrita si nu Mai stiu cum Alta doctorita Mia spus ca trebuie sa ma obisnuiesc sa traiesc cu asta din cauza ca sunt si foarte emotiva alt medic Mia spus ca am intestin iritabil.dar ce ma preocupa ca am crampe uneori forte dureroase si episoadele de diaree repatanduse forte des elimin si flora intestinala …nu stiu ce sa fac cum sa mai procedez……astept raspunsul dvs. Multumesc
Imodium paralizeaza intestinul.Asa a spus un doctor gastroenterolog.
eu am scaune moi diareice, cel mai des 1 scaun pe zii mai rar 2 si foare rar 3 scaune pe zii, datorita multiplelor colonoscopii s-au agravat si hemoroizii asa ca va atentionez, colonoscopia are repercursiuni!cred ca vreo 15- coloscpoii datorita unor hemoragii cauza nefiind nici acum elucidata datorita medicilor foarte buni,nu am boala cron sau colon iritabil, posibil colita nespecifica si nu stiu ce sa mai fac!decand am inceput cu colonoscopiile de atunci si scaunele mele au inceput sa fie cat mai ciudate azi constipat maine foarte moale!deci faceti doar daca trebuie si nu mai mult de 1 la 3 ani!si la medic nu vreau sa mai ajung niciodata, deoarece sunt foarte dezamagit de ei!o sa fac analize coprocultura si coproparazitologic si voi lua o decizie!
Nu stiu cum sa incep mai repede,nu stiu daca e ceva grav,deci acum cateva zile am am avut contact sexual cu prietena mea dar tin sa precizez ca am facut’o protejat,iar la 2 zile dp se confrunta cu dureri de burta(crampe),de la ce sa fie oare,vreau sa va zic ca nici nu am ejaculat sau alte chesti,inca ceva prietena mea era virgina,va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Buna seara. Ma confrunt cu problema diarrei de aproape 7 luni. Am facut analizele la scaun si au ie?it bune, am luat medicamente pentru colon iritabil dar fara nici un ajutor. Cu toate ca am diarre am inceput sa ma si ingras. Si am crampe la burta mai mereu si tare ma umflu la burta dup? ce beau sau m?nânc ceva. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc anticipat.
sotia are diaree de 24 de ore…inapetenta dureri de stomac groaznice nu poate manca nu poate bea nimic …….chem ambulanta??????
Alexandru, nu o poti duce cu masina la spital? Ambulanta e pentru urgente.
Buna ziua,sunt o domnisoara de 20 de ani si am avut probleme zilele trecute cu scaunul..Am facut intr-o zi 15 scaune diareeice-apoase,a doua zi doar 3 dar au fost cu sange..Am luat Imodium si Smecta si sararuri rehidratante..Inca am dureri de stomac si e foarte zgomotos..Ma puteti ajuta cu un sfat?Multumesc!
Buna ziua. Sunt insarcinata in 35 de saptamani si am diaree de 4 zile nonstop si parca se agraveaza tot mai tare..de doua zile a devenit apatos.. am fost la doctor dar degeaba, mi au zs ca este normal dar sunt sigura ca nu este. Mi e frica sa nu afecteZe bebelusul..am baut ceai de menta,am incercat cu covrigei si am lut si un pliculet de smecta dar degeaba..ajutor!!!
Bună ziua!
Am o problema cu mama, are 67ani, de o luna a avut o intervenție pe colon avusese 4 polipi necancerigeni fiind depistați mici nu au fost complicații. I-am depistat având o diaree continua și dureri intestinale. Problema este alta, diareea și durerile intestinale continua și acum după intervenție. Are și gastrita, mănâncă la regim, ia medicamente pentru gastrita. A făcut toate analizele, ecografie intestinala, gastro…. Vreau un sfat. Ce sa mai facem?? De unde provine aceasta diaree 3-4 scaune la zi și dureri intestinale? Va mulțumesc!!
Am diare de 2 saptamani ma ustura toata burta am 26 de ani si mam umflat tare in burta ma puteti ajuta cun raspuns va rog frumos
Buna, Laura
Mergi la medicul de familie.
Buna sotu meu are diaree de 2 ani nu stiu ce sa mai fac cu el ce sai mai dat 4 scaune pe zi dureri de stomac sau de burta va rog un sfat sau un tratament ceva care ne poate ajuta
Buna Chris, inainte sa primeasca un tratament are nevoie de un diagnostic. Medicul gastroenterolog e cel mai in masura sa se ocupe de el.
Buna ziua mam trezit dimineata sa plec ca veam treaba si dintro data fara dureri ma luat o diare apoasa dupa aceea au mai urmat 4 scaune tot fara nivi o durere dar acum cand vb cu dvs am greata ,si dureri de cap ma puteti ajuta va rog ce sa fie ?mentionez ca am avut o saptamana foarte stresanta va multumesc
Buna am de 3 zile de diaree impreuna cu dureri abdominale foarte mari si stari de voma .am incercat orice inclusiv pastile de la farmacie dar nu ajuta nimic Ce ma ingrijoreaza foarte mult este ca nu am putere sa ma ridic din pat si nu pot manca nimic poate ma puteti ajuta cu in sfat va rog…multumesc.
Bună ziua
Am o problema de mulți ani cu stomacul. Mă deranjez foarte repede la stomac din aproape orice mănânc. Am fost la mulți doctori , am făcut multe analize, dar nimic. M-am simțit bine doar pe perioada tratamentului și după aceea am luat o de la capăt. Recent am fost la București și am făcut o colonoscopie și mi-au găsit un polip pe colon și l-au extirpat. Am întrebat doctorul dacă a fost din cauza aceea problemele cu diareea și mi-a zis că nu.
Spuneți vă rog ce este de făcut