Practica de Vara: II -> III

Au trecut deja aproape 4 luni de cand n-am mai scris aici…

Imediat dupa ultimul articol pe care l-am scris in mai 2007 am inceput pregatirile pentru sesiune: strangere de materiale, cursuri, carti, laboratoare, etc in speranta ca o sa am o vara linistita 🙂

Asa a si fost, fara nici o restanta, mi-am luat gandul de la facultate pentru cateva saptamani pana cand a trebuit sa incep practica de vara. Ca si 90% dintre studentii la medicina generala m-am gandit si eu la o specializare care cred ca mi-ar placea si mi s-ar potrivi: Obstetrica si Ginecologie (alegerea teoretica am facut-o inca din timpul liceului).

Vara trecuta (anul I -> II) am facut practica de vara la sectia ORL si nu am fost prea incantat, e clar ca n-o sa aleg specializarea asta. Am auzit multe povesti si despre ObGin (Obstetrica si Ginecologie), de la oameni mai mult sau mai putin in domeniu (numar mare de paciente cu igiena deficitara, mirosuri urate la nasteri, etc, etc), dar am hotarat ca vara asta sa fac practica aici indiferent de cat de placut/neplacut e.

Eu de regula nu cred nici 5% din lucrurile negative care se povestesc asa ca nu am fost surprins de falsitatea povestilor legate de ObGin. Dupa 4 saptamani de practica la spitalul judetean, sectia Obstetrica si Ginecologie, nu numai ca n-am fost dezamagit de situatiile de acolo, dar mi-am si intarit ideea de a alege ca specializare ObGin. Poate am si avut eu noroc de o echipa de doctori deosebiti, in sensul ca imi acordau atentie si la fiecare interventie pe care o efectuau m-au primit si pe mine explicandu-mi ce se petrece.

Asa am ajuns sa trec de la vizite in saloane, consulturi obstetrice si ginecologice, ecograf (am invatat sa masor diametrul biparietal si lungimea femurului, sa determin varsta sarcinii si sexul fatului) la masurari de TA, termometrizari, recoltari de sange si tratamente injectabile, tusee vaginale (pentru masurarea dilatatiei colului uterin si aproximarea timpului pana la declansarea nasterii; pentru perceperea diferentei de consistenta intre utere cu embrion de diferite varste; pentru confirmarea diagnosicului de fibrom uterin pus la ecograf) pana la asistare la operatii (histerectomii totale/partiale, rezectie cuneiforma de ovar bilateral, legari de trompe, reparare de prolaps genital), cezariene, cezariana cu recoltare de celule stem din cordonul ombilical culminand cu asistare la nasteri naturale. Au fost si unele momente neplacute: asistare la chiuretaje la cerere, avort de fat in varsta de 5 luni, nasteri premature cu feti deformati.

Pentru ca cele mai impresionante au fost nasterile naturale, am cautat pe youtube filmulete cu nasteri. Chiar daca vizionarea unui filmulet nu se compara cu asistarea efectiva la nastere langa viitoarea mamica am sa atasez unul aici:

Sunt mai putin de 2 saptamani pana la inceperea anului universitar, asa ca de-acum incolo incerc sa imi intensific activitatea aici pe blog. Am adaugat si niste functii noi care sa va ajute sa ramaneti la curent cu ce scriu: FeedBurner (permite citirea posturilor cu ajutorul RSS-readerului preferat si/sau primirea lor in email) si Technorati Favorites (adauga blogul la lista de favorite pe Technorati pentru a-l putea gasi ulterior). Cele 2 functii sunt accesibile din partea dreapta sus a fiecarei pagini 🙂

3 raspunsuri

  1. Care a fost motivul (motivele) in alegerea acestei specializari?

  2. hey…si eu am facut anul asta, practica tot pe ob gin. da mi un mail, daca vrei sa mai vorbim si sa mai dezbatem. si eu as vrea sa fac mai departe specializarea pe domeniul asta.
    mersi 🙂

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.