Avertisment Pentru Gravide Si Televiziunea Tridimensionala (3D)

Dupa succesul pe care l-a avut Filmul Avatar, industria tehnologiei 3D a prins un avant impresionant, iar ultimul trend este spre introducerea televiziunii 3D pe scara larga in locuintele oamenilor. Nici Romania nu sta deoparte, Pro TV primind avizul pentru a face teste cu transmisiuni TV in format tridimensional (3D).

Experiente neobisnuite, senzatii noi, toate bune si frumoase pana intra in discutie aspectul medical. Ca si in cazul filmelor 3D la cinema, unde solicitarea fizica este mare si poate crea probleme, intrarea in rutina a filmelor 3D la televizor nu este vazuta cu ochi buni de unii specialisti.

Astfel, Samsung Electronics Canada, unul dintre producatorii de televizoare cu functie 3D, atrage atentia asupra unor potentiale riscuri la care se expun gravidele, alaturi de alte grupuri sensibile: copii, bolnavi cronici etc.

Pana acum au fost observate doar stari de greata, ameteli, miscari involuntare, spasme, crampe, toate fiind usor de tratat prin incetarea urmaririi filmelor 3D, dar studiile pentru identificarea efectelor adverse pe termen lung abia au inceput si se recomanda prudenta.

1 raspuns

  1. Scurtu Sorin Izvora?

    Inca din 1995 am realizat TV3D fara ochelari, pe televizoare obisnuite. Problema actualelor TV3D este aceea ca aparatul vizual este FORTAT sa accepte cele doua imagini cu o aparent mica distanta intre ele. La vizualizarea pe aria vizuala frontala a creerului , se produce o noua fortare , aceea de a suprapune imaginile distantate din start, deci ne natural. Creerul este fortat in acceptarea si suprapunere, dar si in revenirea la functionarea normala dupa terminarea filmului.
    Revin spunind ca realizarea mea este naturala, socanta pozitiv prin efectul transmis celui ce vizioneaza imaginile, efectul final fiind ,la prima metoda de obtinere a efectului 3D, acela de a perfectiona vederea 3D a celui supus imaginilor, el putind sa aproximeze extrem de aproape de adevar, distante intre diverse obiecte, viteze relative etc.
    Aceasta nu este o gluma, iar daca va veti intreba de ce nu am fost recunoscut pina acum ca realizator al inventiilor, va pot raspunde prin”M-ama nascut in Romania” si totusi nu-mi pare rau.
    Cu respect

    Scurtu

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.